SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çıkış Yolu Komşularımızla Yakın İşbirliği"

0
Güncellendi - 2016-03-03 16:46:48
A- A+ PAYLAŞ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Malatya'da yaptığı açıklamada, "Terörle mücadeledeki kararlılık arkasındaki güce de gösterilmeli ve komşularımızla dostluk politikası ile pekiştirilmelidir."dedi.

Gültekin, partinin Malatya İl Merkezi'nde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Silopi’de girilen PKK evlerinden birinden çıkan ABD yapımı İHA (İnsansız Hava Uçağı) hatırlardadır.

Tayyip Erdoğan; “Eyyy Amerika! Müttefikin ben miyim yoksa PYD mi?” şeklindeki sorusuna her seferinde ABD’den; “PYD’yi terör örgütü olarak görmüyoruz, ilişkilerimiz sürecek” cevabını aldı.

Komşularımızla dostluk ve işbirliği, bölücü terörle mücadelede başarının birinci şartıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerimiz, 24 Temmuzdan bu yana bölücü teröre karşı büyük bir mücadele veriyor. PKK kazdığı hendeklere gömülüyor.

Vatan Partisi olarak en başından beri bölücülüğe karşı mücadelenin “Vatan Savaşı” olduğunu söyledik. Çünkü Türkiye, gerçekte emperyalizm ile savaşmaktadır.

Karşımızda olan güç, doğrudan doğruya ABD emperyalizmidir. Bu gerçek bütün çıplaklığı ile ortadadır.

PKK’nın elindeki her türlü ağır silahın ABD’den geldiği, artık gizlenmiyor. Suriye’de ABD, yüzlerce ton silahı PKK’ya, bütün dünyanın gözü önünde veriyor.

Türkiye’nin dostu kim, düşmanı kim?

Bütün bu gerçekler ışığında Türkiye geldiğimiz noktada dostunu ve düşmanını bir kez daha netlikle saptamak durumundadır.

AKP yönetiminin düşmanlık yaptığı, terör ihraç ettiği Suriye ve Irak gibi komşularımız, ABD’nin hedefinde olan ülkelerdir.

Gene AKP yönetiminin mezhepçi bir bakış açısıyla hasım olarak gördüğü İran da, ABD’nin 38 yıldan beri düşman olarak gördüğü bir ülkedir.

Öte yandan ABD Ukrayna’da, Kafkasya’da ve Suriye’de Rusya ile karşı karşıyadır.

İşte AKP iktidarı, ülkemizi hedef alan bölücü terörün arkasındaki ABD’nin hedef aldığı bu ülkelere düşmanlık yaparak, gerçekte Türkiye’nin kuyusunu kazmaktadır.

İktidarın Suriye, Irak, İran ve Rusya düşmanı politikaları; Güneydoğu’da hendeklere gömülen PKK’ya nefes aldırmakta, alan açmaktadır.

Biricik çıkış yolu komşularımızla her alanda yakın işbirliğidir.

Türkiye için biricik çıkış yolu, komşularımızla güvenlik başta olmak üzere her alanda dostluk ve işbirliği politikasını vakit geçirmeden uygulamaya koymaktır.

Suriye, İran ve Rusya ile dostluk Türkiye için bir mecburiyettir.

Bölge ülkeleri ile işbirliği başta bölücü terör olmak üzere her türlü terörü 6 ay içinde bitirecektir.

İncirlik üssü, ülkemize yönelik her türlü terör faaliyetinin destek üssüdür. Derhal kapatılması gerekir.

Türkiye bu noktaya iktidarın “açılım politikası”nın sonucunda geldi. Yedi aydır uygulanan devletin yaptırım gücü ise bölücülüğe karşı mücadelede doğru bir yola girdiğimiz görülüyor.

Terörle mücadeledeki kararlılık arkasındaki güce de gösterilmeli ve komşularımızla dostluk politikası ile pekiştirilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız