SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çıkışa Geçmek İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:02
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da orta saha oyuncusu Fahri Tatan ile kaleci Vedat Kapurtu, Tokatspor maçını kazanıp, çıkışa geçmek istediklerini söyledi. 

Yeni Malatyaspor’un tecrübeli orta saha oyuncusu Fahri Tatan, lige iyi başlayamadıklarını ifade ederek, “Sarıyer maçında iyi bir futbol oynadık. Maçı çok rahat kazanabilirdik ama orada 2 puan bıraktık. Ligin ikinci haftasındaki Gümüşhanespor maçı bizim için hayal kırıklığı oldu. Maça iyi başladık, golü de bulduk. Ama daha sonra bir türlü oyunumuzu tutturamadık. Ligin ilk haftalarında böyle inişli çıkışlı grafiklerin sergilenmesi çok doğal oluyor. Zannediyorum ki, 1-2 hafta içerisinde bu ortadan kalkacak ve biz istediğimiz futbolu oynayacağız. Tabi köyü oynarken de kazanmamız gerekiyor. Bizim gibi tecrübeli ve iyi bir takımın maçı kazanması lazım” dedi.

Tatan, kötü oynarken bile kazanmak zorunda olduklarını belirterek, “Rakiplerin tamamıyla bütün psikolojisi Yeni Malatyaspor’u oynatmama ve sert futbolla yıldırma adına oluyor. Biraz skor avantajı yakaladıklarında yerden kalkmıyorlar, vakit geçiriyorlar. Bunlar çok normal. Bütün bir sene böyle olacak. Bununda bilincindeyiz. Ama öne geçtiğimizde kötü oynarken bile maçı kazanmamız gerekiyor. Gümüşhanespor maçında istediğimizi alamadık. Ligin ikinci haftası ve iki beraberlik aldık” ifadelerini kullandı.

Takım olarak herkesin desteğini beklediklerini kaydeden tecrübeli futbolcu, şunları söyledi: 

“Takım içerisinde bir uyumsuzluk yok. Tam aksine iyi bir arkadaşlık ortamı var. Herkes birbirini tanıyor. Ama en azından ilk 11’de oynayan 6-7 futbolcu takıma daha yeni katıldı. Daha 2 resmi maç oynadık. Biz gerçekten iyi bir takımız. Önümüzde 32 hafta daha var. Çok uzun bir maraton. 2 galibiyetle ligin zirvesine tırmana biliyorsunuz. Biz kendimizden eminiz. Futbolcu arkadaşlarımızla birlikte bize destek verilmesini istiyoruz. Kimsenin paniğe kapılmasını istemiyoruz. Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf biz olacağız. İnşallah bunu başarırız.”

Tatan, Tokatspor’dan çekinmediklerini ve kazanmak için sahada olacaklarını belirterek, “Tokatspor moral olarak üst seviyedeler. Belki kendileri de beklemiyordu ama ilk 2 maçlarını kazandılar. Bizim kimseden çekindiğimiz yok. Biz Tokat’a galibiyet için gidiyoruz. Deplasman ya da iç saha bizim için fark etmez. Tam aksine içerde oynadığımız maçlarda seyircimiz olsaydı bizim için galip gelmesi daha kolay olurdu. Çünkü oyunun belirli dönemlerinde hakemin verdiği fauller oyunun hızını çok düşürdü. Tokatspor’dan çekinecek halimiz yok. Kazanmaya gidiyoruz. Kazanacağımızı da düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor’u şampiyonluğa ulaştırmak istediklerini dile getiren tecrübeli orta saha oyuncusu, “Biz her maçtan sonra oyuncu arkadaşlarımız ve teknik heyetimizle birlikte kritik yapıyoruz. Yeni Malatyaspor’u şampiyonluğa ulaştırma adına bir takım kritikler yapıyoruz. Kendi aramızda sürekli konuşuyoruz. Bütün mücadelemiz saha içerisinde değil, saha dışında da mücadele ediyoruz. Herkesin bilmesi gerekiyor ki, bizim her şeyimiz Yeni Malatyaspor için. Psikolojik, bedenen ve ruhen Yeni Malatyaspor için mücadele ediyoruz. Birçok futbolcu arkadaşımız gurbette, Malatya gibi güzide bir futbol şehrini şehri futbol adına temsil etmek için bir aradayız. Hem Malatya’nın hem de bizim menfaatlerimiz doğrultusunda buradayız. Olası bir kötü futbol ya da puan kaybında gerçekten biz çok üzülüyoruz. Mesela Gümüşhanespor maçında sonra 3 gün çok demoralize olduk. Ligin ilk haftaları ama üzüntümüz çok büyük oluyor. O yüzden bize kimse desteğini esirgemesin. Ve eleştirilerinde belirli bir dozda tutulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor’un tecrübeli kalecisi Vedat Kapurtu ise, Tokatspor maçını kazanıp, çıkış yakalamak istediklerini söyledi.

Kapurtu, Sarıyer maçında neler yapabileceklerini herkese gösterdiklerini ifade ederek, “Lige Sarıyer maçıyla başladık. Bu maçta çok iyi bir futbol oynadık. Bu futbolu gören taraftarlarımızda bize karşı beklentilerini yüksek tuttu. Aslında Gümüşhanespor maçına da kötü başlamadık. Golü bulduk ve her şey istediğimiz gibi gidiyordu. Fakat ikinci yarıda yediğimiz golden sonra oyundan düştük. Maçın genelinde rakibin çok az pozisyonu vardı ve biri gol oldu. İyi mücadele etmediğimizi söylememize rağmen 4-5 tane net pozisyon yakaladık. Ama bu pozisyonları değerlendiremedik, maç beraber bitti. Tokat’a gidip, Gümüşhanespor maçındaki aynı futbolu oynayacağız diye bir şey yok. Sarıyer maçında neler yapabileceğimiz gösterdik. İyi bir ekibimiz var. Tokat’a da kazanmak için gidiyoruz. Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. İnşallah oradan 3 puanla döneceğiz” dedi.

Takımda uyum sorunu olmadığını kaydeden tecrübeli kaleci, “Sarıyer maçında iyi bir görüntü çizmiştik. Gümüşhanespor maçında da aynı kadroyla mücadele ettik. Sadece istediğimizi sahaya yansıtamadık. Biraz mücadele yönünden eksiğimiz vardı. Onun dışında çok pozisyon yakaladık. Bu pozisyonları değerlendirsek, bugün bu konuşmaları yapmıyor olacaktık. Çünkü her şey 3 puana endeksli” diye konuştu.

İlerleyen haftalarda lige ağırlıklarını koyacaklarını kaydeden Kapurtu, “Geçen sene ligi alt sıralarda bitiren takımlar ilk 5 haftada 5’te 5 yapmışlardı. Ama ondan sonra iyi olan takımlar lige ağırlığını koydu. Bizde bu ligin en iyi takıyız. İlerleyen haftalarda lige ağırlığımızı koyup, üst sıralara tırmanacağız. Şuan istediğimiz düzeydeyiz. Ama performanslarının üzerine koyacak arkadaşlarımızda var. Takım olarak da üzerine koyabiliriz. Gümüşhanespor maçı bizim için sadece bir iş kazasıydı. İnşallah bundan sonra daha dikkatli olup, Yeni Malatyaspor’u layık olduğu yere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız