SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çılgın Projeye İstimlak Engeli..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:00
Çılgın Projeye İstimlak Engeli..
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından çarpık yapılaşmayı önlemek amacıyla başlatılacak Horata Vadisi Projesi'nin, istimlak sorunu nedeniyle geciktiği bildirildi. Kente soluk veren doğal dokulardan biri olan Horata Vadisi’nde; çarpık yapılaşmayı önlemek, kentin Konak (Banazı) yönünde gelişmesini sağlamak ve bölgenin rekreasyon alanı gereksinimini karşılamak amacıyla hazırlanan Horata Vadisi Projesi, Konak Mahallesi’nde bulunan ve Horata Çayı’nın kaynağından başlayarak İsmet Paşa Caddesi'ne kadar uzanan, aralarında Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün de bulunduğu bin 500 dönümlük alanı kapsıyor.
 
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi’nin de buraya yaklaşık 5 bin konut yapması planlanırken, lüks ve modern konutların planlandığı Horata Vadisi’nin ortasından su geçeceği, etrafına ise teraslı şekilde konutların planlandığı ifade edildi.
 
Belediye Başkan Danışmanı ve Malatya Belediyesi Proje Birimi Başkanı Mimar Zeki Sarılar’ın gündeme getirdiği ve projesini yaptırdığı Horata Vadisi Projesi'ni, Malatya Belediyesi’nin çılgın projesi olarak da adlandıranlar var. Ancak, bin 500 dönüm alanda uygulanacak olan proje için istimlak sorunu olduğu, bu nedenle projenin hayata geçirilmesinin geciktiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız