SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çilingiroğlu'ndan Özür Geldi Ama..

0
Güncellendi - 2017-11-29 16:59:09
Çilingiroğlu'ndan Özür Geldi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Sanatçı Hülya Avşar'ın TRT Spor'da futbol yorumculuğu yapan eski kocası Kaya Çilingiroğlu'nun, geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan ve 0-0 sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor- Beşiktaş maçından sonra attığı tweete, EYMS yönetimi ve Teknik Direktör Erol Bulut'un yanı sıra çok sayıda taraftarın da tepki göstermesi üzerine, Çilingiroğlu bir "özür" tweeti attı.

"ÖZÜR DİLERİM.."

Kaya Çilingiroğlu'nun özür tweetinde şu ifadeler yeraldı:

"Malatya veya herhangi bir şehir ile alıp veremediğim olamaz; benim eleştirim o gün oynanan futbol ile ilgilidir ösür dilememi gerektirecek bir durum olmamasına rağmen istemeden insanları kırdıysam özür dilerim"

ÇİLİNGİROĞLU'NUN İLK TWEETİ VE TEPKİLER..

Hülya Avşar’ın eski kocası ve spor yorumcusu Kaya Cilingiroğlu’na ait olduğu öne sürülen “@cilingiroglkaya” adlı twitter hesabından Evkur Yeni Malatyapor-Beşiktaş arasındaki maçın 0-0 berabere bitmesinin ardından atılan mesajda, “Malatyaspor ve benzeri futbol anlayışı olan takımlar süper lige yakışmıyor!!!” şeklindeki ifade yeralmıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ise, “@cilingiroglkaya” adresinden yapılan çirkin paylaşımı fotoğraflayıp mesajında yayınlayarak şu yorumu yazmıştı:

“Malatyaspor yada devamı olan Yeni Malatyaspor köklü geçmişe sahiptir. Kısıtlı bütçemiz ile en iyisini yapıyoruz. Oynanan Maçta galibiyeti kaçıran taraf Yenimalatyaspor olmuştur. @cilingiroglkaya O zaman MALATYA ismini kullanmanızda sizin ağzınıza yakışmıyor. Yakışanlar ile uğraşın…”

“@cilingiroglkaya” twitter adresindeki “Malatyaspor ve benzeri futbol anlayışı olan takımlar süper lige yakışmıyor!!!” şeklindeki çirkin paylaşımın daha sonra silinmiş, ancak bu kez aynı twwitter hesabından, “Bjk ile oynayan takımların bir hafta sonraki performansları hüsran olur !!!” mesajı yayınlanmıştı.

Twitterda çok sayıda Malatyalı @cilingiroglkaya hesabına sert tepkiler gösterirken, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de, Çilingiroğlu'na sert eleştirilerde bulunmuş ve iha'ya şu açıklamayı yapmıştı:

"“Bugün ülkemizde futbolu konuşan, tartışan isimlere baktığımızda yanlış giden bazı işlerin olduğunu anlarız aslında. Milyonları ilgilendiren, kitleleri peşinden koşturan bir spor branşını konuşan, tartışan isimlerin özenle seçilmesi gerekir diye düşünüyorum. Beşiktaş maçı sonrası yorum yapan Kaya Çilingiroğlu, Evkur Yeni Malatyaspor gibi takımların Süper Lig´e yakışmadığını söylemiş. Niye, çünkü o akşam Beşiktaş´tan 3 gol yemeyip, Kaya Bey´e uykusuz bir gece geçirttik. Evkur Yeni Malatyaspor o akşam köklü ve güçlü olduğunu herkes kadar bildiğimiz Beşiktaş karşısında direnmeyecek, koşmayacak ve rakibine farklı mağlup olacaktı ki Süper Lig´e yakışsın. Futbol yorumcusu olduğunu söylüyorsun ama maç yorumunu bile doğru düzgün yapmaktan acizsin. Müsabakada pozisyon bakımında bariz üstün olan, bir topu direkten dönen ve galibiyeti kaçıran taraf Evkur Yeni Malatyaspor´du. Müsabaka sonrası Teknik Direktör Şenol Güneş de bu yönde konuştu.

Bunları geçelim, hem sana mı kalmış Evkur Yeni Malatyaspor´un Süper Lig´e yakışıp, yakışmadığını tartışmak. Kimin nerelere yakışmadığını tartışacak olsak, herhalde bundan en büyük zararı hiçbir futbol kariyeri olmadan devlet televizyonunda yorum yapan sen görürsün. Bazı gözler bakar ama görmezler, kulakları vardır ama duymazlar bu nasıl bir ukalalıktır ki orada 90 dakikadan fazla boğazı yırtılırcasına bağıran 27 bine yakın taraftarı görmezden gelir. Evkur Yeni Malatyaspor´u konuşman için geçmişini iyice araştırıp şehirde ki futbol sevgisine şahit olman lazım. Uzaktan hadsizce basit bir şekilde konuşmakla olmaz. Bu şehir senin hadsizce kullandığın o cümleleri asla unutmaz. Futbol arenası magazin dünyasına da benzemez. Magazin dünyasının sahte sahnesinde aldatmalar, gönül çalmalar normal karşılanabilir ama kitleleri ilgilendiren futbol dünyasında, hele de Evkur Yeni Malatyaspor gibi büyük bir camiada buna asla müsaade edilmez. O sözlerin için acilen tüm Malatya halkından özür dilemeni bekliyoruz, aksi halde hukuki girişimlerimizi başlatacağız.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ozz (6 yıl önce)
    Tamamda kaya efendi sen futboldan ne anlarsın? Futbol kim sen kim.Hayatında kaç ke futbol topuna vurdun.belkide hiç.eee bırak bu ayakları...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    ASIL ÖZÜRÜ DEVLETİN TELEVİZYONUNA ÇIKARIP ONU BESLEYENLERİN,BUNU KONUŞTURANLARIN DİLEMESİ LAZIM MALATYA SAHİPSİZ DEĞİL.............
    0
    0
    Yanıtla