SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çim Sahada Eksiklik Olmazsa, Maç Oynanır"

0
Güncellendi - 2017-07-14 16:59:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni stadyumun önümüzdeki sezona yetişip yetişmeyeceğine dair kamuoyunda dolaşan söylentilere açıklık getirerek, “Biz oynanacak diye görüyoruz. Teknik manada, çim sahada bir eksiklik olmaz ise maç oynanır” dedi.

Yeni stadın durumuyla ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan Çakır, “Genel manada bakıldığı zaman hizmete açılacak aşamaya geldi. Tabi futbol oynamaya elverişli olması için de federasyonun bazı talepleri var. Bunlar da giriş çıkışlar, kapılar, oradaki turnikelerin passolig sistmemine uygun hale getirilmesi gibi. Bir de yolların gidişiyle ilgili düzenlemeler yapılması gerekiyor. Yolla ilgili zaten buranın projesini hazırlamıştık. Karayollarımız ihalesini yaptı, şuan inşaata başlamış oldular. Dolgu çalışmaları, kavşakta hızla devam ediyor. Bir yandan da tabii içeride locaların eksiklikleri vardı. Bunu da bakanımız olsun, genel başkan yardımcımız olsun takip ediyorlardı. Adil Gevrek ile birlikte stat gezileri yaptığımızda oradaki eksikliklerle ilgili bakanımızla da görüşüldü. Oraya da bildiğim kadarıyla 5 yada 7 milyon TL civarında bir kaynak ayrıldı. Büyük ihtimalle belediyemiz ile bir protokol yaparak, bizlerin aracılığıyla ve Spor Toto desteğiyle o stat içerisindeki eksiklikler giderilecek” ifadelerini kullandı.

“Çim sahada bir eksiklik olmaz ise maç oynanır, bir sıkıntı yok”

Çakır, stadın eskilerinin ligin ikinci haftasına kadar tamamlanacağını da belirterek, “Biliyorsunuz ilk maç 11 Ağustos’ta. İlk maç cezalıyız, seyircisiz oynanacak bir maç. Belki çimlerin güçlendirilmesiyle ilgili eksiklikler var, oranın bakım ve düzeniyle ilgili. Bu çalışmalar da devam ediyor. Genel manada bakıldığı zaman aslında stadımız hazır ama bu söylediğimiz küçük ayrıntılardan kaynaklanan eksiklikler var. Yani bir sonraki maça yetişir kanaatindeyim. Malatya’da ilk oynayacağımız maç 23-24 Ağustos’a denk geliyor. O aşamaya kadar da ben o eksikliklerin giderileceği kanaatindeyim. Bir yandan da oradaki kavşak çalışması ve şehir yönündeki çevre yoluna üçüncü alternatif bir bağlantı yolunun yapılması ve orada yapılacak bir istinat duvarıyla birlikte genişletilmiş olacak. Kavşak ve çevreyolunun genişletilmesi çalışması orada bir 3-4 ay devam edecek. Ama seyircilerimizin gidiş gelişlerini sağlayacak bağlantı yollarımız var zaten. Bu yolları maç öncesi genişleteceğiz. Teknik manada eğer çim sahada bir eksiklik olmaz ise maç oynanır, bir sıkıntı yok. Biz oynanacak diye görüyoruz. Ama çim olarak bir eksilik olur mu, buna da teknik olarak teknik ekibin bakması lazım” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    O yan yolu üniversitede yakınımın kpsssi için gittim zaman deneme fırsatım oldu. Orada sınav çıkışı önümüzde 30 veya 40 arabalık bir konvoy oldu. 20 dakikada zor çıktık. Üniversiteden gelen, stattan gelen ve Elazığdan gelen olmak üzere 3 tane ışık var. Bu durum maç günü önlem alınırsa tahminim Elazığ ve üniversiteden gelenler 1 saat o araçları beklerler. Yoksa stat önü kaos olur. Fikstüre bakılınca en sıkıntılı ayda oynanacak maç Galatasaray maçı. Diğer maçlar kış öncesi ve kış bitimi gibi olacak. Büyük maç olduğu için 27 bin kişi oradan nasıl çıkacak merak ediyorum. O kavşak eğer yetişirse sıkıntı azalır, yetişmezse o maç pazar günü oynatılırsa pazartesi sabahına kadar statta kalmak en mantıklısı. Sabah rahat rahat işime gidebilirim. Yoksa kar, buz nedeniyle oluşacak kaosta kaza kaçınılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Malatya eskisi gibi değil.Mualesef içi boşaltılmış bir şehir.Hem dışarıdan,hem içeriden böyle görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semih (6 yıl önce)
    Mısır piramitleri üç vakte kadar bitecek müjde olsun sabır taşına dönmüş Malatyaspor taraftarına
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan (6 yıl önce)
    Boşuna yoruyoruz kendimizi.Bildiklerini okuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bu statin buraya yapilacagi belli bu projeyi uygulamasini neden yapilmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender (6 yıl önce)
    İnanmıyacaksınız ama çay ocağında otururken ,yaklaşık 1 yıl önce bir vatandaşın; stadın yapıldığı alanda köprülü kavşak yapmanın doğru olacağını söylediğini hatırlıyorum.şimdi insan sorar,Bu yetkililerin teknik bilgileri vatandaş dan daha mı?az.Vatandaşa sorun,onlar size söyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (6 yıl önce)
    Ben derim ki bu stat ilk yarıya yetişmez sallamayla boyamayla bu iş bitmez ...YAZIK MALATYA MA...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    kavşağın imşaatı başladı mı demiş ben mi yanlış okuyorum her gün geçtiğim yol ben bi çalışma görmüyorum tamamen yalan yanlış şeyler
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (6 yıl önce)
    Kimseyi kandırmayın bu stad da mac oynanmayacak bunu niye söylemiyosunuz inonu stadına dewam edecegiz maclar inonude oynanacak belediye uyumaya dewam edin 2019 da bakalim kim uyuyacak şehirin skntilarini cozemeyen belediye kaldi ki stadin sorununumu cozecek yapsada sicak asfalt donecek 2 gun sonra yine ayni olacak boyle calismaya dewam edin belki o koltukda oturursunuz. Mehmet yaşar çerciyi ozledik calisan kisileri ozledik yazik bu şehire gecmis tarihi buyuk olan bu sehir simdi ne halde
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Emre.kardes.eskisehir..belediyesi.laf.uretmiyor. Icrat.yapiyor.bizim.belediye.yetkilleri.surekli.meydanlarda.siyaset.yapiyor.nutuk.atiyor.bu.stad.mac. Lara.yetismez.yollarda.yapilmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (6 yıl önce)
    Benim anlamadığım stadın oraya yapılacağı yeni belli olmuş gibi belediye veya ilgililer köprülü kavşak ya da trafiği rahatlatacak hiçbir çalışmada bulunmuyor. Stadın temeli 2012 de atıldı. Kavşak işi neden son dakikaya bırakılıyor. Burada bir yol sorununun olacağını ilkokuldaki talebeler bile tahmin edebilirdi. Bunu görebilmek için Vizyon sahibi olmaya gerek yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (6 yıl önce)
    Çok yazın her seçim her referandumda Akp %70 oy çıkıyor ama Hale'n geride kalan malatya..Eskişehir referandumda hayır çıkıyor adamların stadı 1 senede bitiriyor ama bünün hesabını soran yok...ye kürküm yee
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (6 yıl önce)
    Başkaninin yaptığı açıklama zaten skandal ne demek çim hazırmı değilmi demek çim de büyük bir hata yoksa niye bu lafı söylüyon zaten en önemlisi çim çim bozulursa yapılması 6 ayı alır bide önün kiş çimde böyle bişey varsa şimdiye kadar nerdeydiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    stat çok yanlış yere yapıldı. doğuya giden transit çevre yolunun yoğunluğuna üniversite, araştırma hastanesinin yoğunluğu bir de stat yoğunluğu... hastanenin karşısına stat yapılmamalıydı. en doğru yer hava alanı yoluydu. neyse iş işten geçti. bari oraya bir de istasyon kavşağına acilen köprülü kavşak yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • İstasyon kavşağı demişsiniz çok doğru söylüyorsunuz dönemin vekili ömer Faruk öz oraya yapılacak köprülü kavşağın projesi geçti fakat belediye başkanı Ahmet çakır bırakmadı demişti akşam 6 da ve sabah 8 de ora felaket oluyor malesef hiç bir tecrübesi olmayan bir kişi belediye başkanı oldu bizde oy verdik o yüzden bize müstehaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • maalesef sayın çakır, trambüs sevdası uğruna oraya köprülü kavşak yapılmasına izin vermedi. ve maalesef istasyon kavşağı trafikte malatya'nın en sıkıntılı noktası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (6 yıl önce)
    BİZ. BÖYÜK ŞEHİR OLMADIK. BİZ. GERİ. ŞEHİR OLDUK. NERDE Kİ. O ANAPLI YILLAR. MALATYALININ AYRICALIĞI. TUTUĞUNU KOPARAN. YÜZDE. YETMİŞ. OY. VEREN MALATYALIYI. ANCAK. BUKADAR. CEZALANDIRILIR. BUMU KARŞILIĞI. RESMEN. MİLLETLE. DALGA GEÇİYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (6 yıl önce)
    Anlaşılan stadın yol dışında daha çok eksiği var,bir hafta bir yetkili çıkıyor statta 30 m.çökme var diyor,biri passolig sistemi için kapılar uygun değil diyor,biri 160 küsür kalem daha eksiği var diyor.Biri çimlere bir şey olmazsa teknik olarak(ne demekse!)oynanabilir diyor.Hanginiz doğru,hanginiz yalan söylüyorsunuz.Allah aşkına böyle bir rezillik olabilirmi?Milletin gözünün içine baka baka dalga geçer gibi demeç veriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Koltukları, kale direğini kim aldıysa geri getirsin!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    İşin özeti ; stad ilk maça yetişemeyecek!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Baskan yolları ne zaman yapacaksınız. Tff yol istiyor.
    0
    0
    Yanıtla