SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cımbızlayıp Cevap Vermiş"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:36:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a Kürecik Füze Kalkanı Radar Üssü ile ilgili sorduğu sorulara 4 ay sonra verilen  yanıtları değerlendirdi ve eleştirilerini sürdürdü.

Ağbaba, şunları söyledi:

“Malatya’daki Kürecik Füze Kalkanı üzerinden İsrail’e bilgi veriliyor mu diye sorduk. Temmuz ayında sorduk 4 ay sonra yanıt geldi.  İsrail’e bilgi veriyor musunuz, Bakanlık olarak hiç inceleme yaptınız mı, üste kaç yabancı kaç Türkiye vatandaşı personel var, üssü ziyaret etmek için yaptığımız izin talepleri neden reddediliyor, diye sorduk. Bakan, sorularımı cımbızlayıp işine geldiği gibi yanıt vermiş. Diğer hiçbir soruya yanıt vermeyen Bakan, 'İnceleme yaptık, İsrail’e bilgi akışı yapıldığına dair bilgi ve belgeye rastlanmamıştır' diyor.

NATO müttefiki olmayan ülkeler ile bu bilgilerin paylaşılmadığını tekrarlayan Bakan’a soruyorum: Yaptık dediğiniz incelemeyi yerinde mi yaptınız? Bakanlıktan bir heyet veya uzmanlar Kürecik Füze Kalkanının bulunduğu üsse girerek mi yaptılar bu incelemeyi? Benim yıllardır başvurmadığım yer kalmadı. Pentagon’a bile başvurdum. Bakan’dan talebim inceleme yapmak için onlara kim izin verdiyse; bu bilgiyi bizimle de paylaşsın. Üssü ziyaret edebilmek için biz de onlara başvuralım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız