SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çimento Fabrikası Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:26:27
Çimento Fabrikası Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan İlçesi Fethiye Mahallesi sakinleri, mahallelerinde kurulması planlanan çimento fabrikası ve malzeme ocaklarına tepki gösterdi. 

Malatya Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, fabrikanın mahallelerinde kurulmasını istemediklerini ifade ederek, ÇED raporunun iptali için dava açtılar.

Bölgeyi Zehirden, Tozdan ve Gazdan Koruma Platformu Adına konuşan Hasan Kaya, "Bu çimento fabrikasından daha fazla rant elde etmek için; vahşi kapitalizmin kar hırsını gidermek için,büyük bir rant sağlamak için, bölgenin insanını, hayvanını, börtü böceğini, çiçeğini, ormanını, meyvesini, bitkisini yok etmek için Fethiye mahallesinin 2 kilometre kuzeyine bu çimento fabrikasını yapmak istiyorlar. Bu sömürüye hayır demek için buradayız" dedi. 

Kaya, fabrikanın mahalledeki tarım arazileri, orman alanı ve hayvancılığa zarar vereceğini savunarak, "Bölgede 12 ay rüzgar esmektedir. Bu ÇED raporu ile ifade edilmektedir. Malzeme ocakları ve fabrika, mahallenin kuzeyine kurulmaktadır. Mahallede 12 adet su kuyusu sondaj vardır. Tamamız kuzeyde bulunmaktadır. Çimento fabrikası, tarım arazisinin ortasına kurulmaktadır. Bu tarımı da yok edecektir. Öte yandan çevre ormanlık alan. Orman, börtü böcek ve kekliklerde zarar görecektir. Fabrika, hayvancılığı da olumsuz yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

"Zehire, gaza ve toza hatır diyoruz"

Kaya, mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Vahşi kapitalizmin sömürü ve kar hırsına hayır diyoruz. Bu saldırıdan zarar görecek yöre halkını, Yazıhan, Fethiye, Durucasu, Akyazı, Alican, Ambarcık, Bahçelievler, Balaban, Bereketli, Boyaca, Boztepe, Dedekargın, Eğribük, Gövük, Hamidiye, Karaca, Kömüşhan, Mısırdere, Sinanlı, Sürür, Tecirlileri mücadeleye çağırıyoruz. Bu saldırıya, göçe zorlayacak, çevre kirliliği yaratacak toz ve gaz zehirine asla izin vermeyeceğiz. Yöre halkını bu haklı mücadeleye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mahkemenin ve tüm yetkililerin bu saldırıya 'hayır' demelerini bekliyoruz. Yer seçiminin yanlış olduğunu, insansız ve çevreye zarar vermeyecek bir yere yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız