SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Cin Çocuk Feyyaz Çarpıldı!..''

A- A+ PAYLAŞ

Akşam Gazetesi'nde Deniz Gökçe, Malatyaspor'daki teknik direktörlük görevi son bulan Feyyaz Uçar'ı yazdı..

Gökçe'nin, "Cin Çocuk Feyyaz Çarpıldı!" başlığıyla yazdığı yazı şöyle:

....

"Feyyaz Uçar, ligin dördüncü haftasının sonunda çalıştırdığı Malatya takımından ayrılmak zorunda kaldı. Malatya’ya da başka bir takımla mukavelesi varken, sezon arasında ayrılıp geçmişti. Feyyaz Uçar, Beşiktaş’ın en başarılı günlerinde futbolcu olarak etkili milli bir golcü ve geniş ölçüde takdir edilen bir sporcu idi. Sonra futbolu bırakma sürecinde şaşırdı. Bizim gözümüzdeki bütün itibarını ise kulübün büyüklerine dönük “Beşiktaş’ı çişini tutamayan kişiler yönetiyor!” beyanatı ile kaybetti. Sonra birkaç takım dolaştı. Sonra da teknik adam çıraklığına başladı. Lucescu’nun yanında ise bize göre iyiden iyiye sapıttı. O günlerde kendisi ile bir polemiğe girmeye mecbur kalmıştık. Biraz saygı kavramına uzak ve “cin şakacı çocuk” olmaya meraklı gözükmüştü. Zaten gazetelerde spor yazısı yazarken de sütunu kişisel hedefleri için kullanmaya soyunmuş bir “cin çocuk” görüntüsü vermişti.

Malatya takımı bu yıl dört haftada 2 puan topladı. Benim kişisel tercihim teknik adamların birkaç haftada yollanmasını tuhaf bulur. Ancak Feyyaz Uçar bir pırıltı da vermiyordu. Malatya bir evvelki hafta Galatasaray’dan 5 gol yemişti. Geçen hafta ise Malatya, Trabzon karşısında delik deşik oldu. Ortada bir teorik yanlış, bir teknik analiz yetersizliği vardı. Trabzon liglerin en hızlı forvetlerine, savunma arkasına en kolay sarkan oyuncularına sahip bir takım. Bu takıma karşı çizgi defans ile ileride yakalanır, arkanızda geniş boş alan bırakırsanız, delik deşik olursunuz. Feyyaz Uçar takımına aynen bu sorunu yaşattı. Malatya, Trabzon karşısında savunmanın derinliğine atılan toplarda arkada yedi sekiz tane gol pozisyonu verdi. Ancak kaleci Bora bu pozisyonları büyük bir bireysel başarı ile önlediği için son dakikalara kadar gol yemedi. Teknik adam sorunları açıkca ortada idi. Feyyaz Uçar yönetimindeki Malatya dört haftada yediği 12 ile (maç başına ortalama üç gol ile) en çok gol yiyen takım olmuştu. Lig sıralamasında ise 15’inci olarak yer almıştı. Feyyaz Uçar, henüz genç... Teknik adamlığı öğrenecektir. Ama şimdi yeniden birinci basamağa gidecek ve futbol adamlığında “cin çocuklara” yer olmadığını kabul ederek sıfırdan başlayacak. Beşiktaş takımında yetişen birçok çalıştırıcı bu yıl görevde. Dostum Rıza Çalımbay, insan olarak özellikleri ve ilkeleri ile alkışlanacak bir kişi ve çok başarılı bir teknik çalıştırıcı. Ona şapkamı çıkartıyorum. Dostum Ziya Doğan ise teknik adam olarak çok başarılı ama, yöneticilerle geçinmede sorunu var. O da Gençlerbirliği’nden bu hafta ayrıldı. Çok takım gezmenin faturasını tabii ki ödeyecek. Feyyaz ise cin çocukluğun faturasını ağır ödeyecek. Başarılı olmak istiyorsa takım arkadaşı Rıza’nın hayata bakışını ve insan ilişkileri yaklaşımını incelemesini tavsiye ediyorum..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız