SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çin Heyeti Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Hızlı tren projesi konusunun yanı sıra Vagon Onarım Fabrikası’nda incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Çin Demiryolları heyeti ile hızlı tren projeleri gerçekleştiren Çin CRS firması yetkilileri çeşitli inceleme ve görüşmelerde bulundular.

Çin heyeti ilk olarak AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’ne giderek burada demiryolu lokomotif bakım atölyesinde incelemelerde bulundu ve bilgiler aldı.

TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Çin heyetine yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi ve 7 Bölge müdürlüğü içerisinde sadece Ankara ve Afyon’dan sonra Malatya Bölge Müdürlüğü bünyesinde vagon iç tekerlerinin çatlak muayenesinin yapılacağı istasyonun kurulduğunu ve bu yatırımın yaklaşık 5.5 Milyon TL olduğunu söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta konuşmasında, Ulaştırma Bakanlığınca ülkemize davet edilen Çin Heyetinin Malatya’ya da geldiğini ve burada Malatya-Sivas- Erzincan- Diyarbakır hattında hızlı tren konusuyla ilgili incelemelerde bulunacaklarını belirterek, “Çin heyeti arasında bu ülkenin demiryolu yetkililerinin yanı sıra lokomotif ve hızlı tren yapımıyla ilgili firmanın yetkilisi de bulunuyor. Hem demiryolu hattında hem de Vagon Onarım Fabrikası’nda incelmemelerde bulunacaklar. Bu arada yapımı gerçekleştirilen vagon tekerleklerinin çatlak muayenesini yapacak istasyonumuzu da göreceğiz” dedi. Çalık, 8 yılda ülke genelinde TCDD yatırımları için 12 Milyar TL yatırım gerçekleştirildiğini de söyledi. Çalık, hava ve karayollarındaki gelişmelerin demiryollarında da yaşanacağını vurguladı.

TCDD Genel Müdürlüğü Tesis Donatım Şube Müdürü Ali Selçuk Özuyar’da konuşmasında, son yıllarda yapılan yatırımlarla TCDD’nin hak etiği yere geleceğini belirterek, Çin Heyeti ile yapılan görüşmelerde hızlı tren projesinin ele alındığını belirtti. Özuyar, Çin heyeti ile İstanbul ve Ankara’da da görüşmeler yapıldığını, gerçekleşen incelemelerin ardından tekrar görüşmelerde bulunulacağını da söyledi.

Çin heyetinde yer alan CSR firması etkilisi Zhanp Zaihang’da tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, bir heyet olarak buraya geldiklerini ve hızlı tren konusunda incelemelerde bulunup bilgi aldıklarını söyledi.

VAGON ONARIM FABRİKASINDA İNCELEME
Öte yandan Çin’den Malatya’ya gelen heyet, atıl durumda bulunan Vagon Onarım Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

İncelemeler esnasında AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İhsan Koca, Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolu Başkanlığı Çin-Türkiye Demiryolu Projesi Çalışma Ekibi Başkanı He Aikuan ve CSR Firması Başkanı Zhang Zaihang’a bilgiler verdi.

İncelemeler sonrası bir açıklamada bulunan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Fabrika 1989 yılında inşaatı durdurulmuş. Yeni bir yatırım sahası haline getirilmesi Malatyalıların arzu ettiği önemli konulardan bir tanesi. Bu konuda Ulaştırma Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yurt dışından gelecek yatırımcılar konusunda bize destek olmalarını istedik. Konuyla ilgili olarak Çin’den bir heyet Malatya’ya geldi. Yatırımcı firmamızın Malatya’ya yatırım yapmaları için gerekli bilgileri veriyoruz. Heyetimizin Malatya’da olması bizim için büyük önem taşıyor. İnşallah gezip, inceleyecekler ve programlarını yapacaklar. Daha sonra konuyla ilgili olarak yine bir araya geleceğiz” dedi.

Daha önceden fabrikada incelemelerde bulunan Polonya heyetiyle ilgili son durumu da değerlendiren Çalık, “Polonya heyeti Ankara’da bizi de ziyaret etti. O bireysel bir çalışmanın ürünüydü. Kardeş şehir projesi çerçevesinde burada da bir şey yapılabilir mi? Düşüncesiyle gelmişlerdi. Ama Çin heyetinin ziyaretini çok önemli görüyoruz. Ciddi bir yatırımcı olduğunu görüyoruz. Malatya olarak üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah onlarda yatırımlarını burada yaparlar” diye konuştu.

Çin heyetinin gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bir daha Malatya’ya gelmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız