SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çin İşi Kayısı!

A- A+ PAYLAŞ

Meyve Suyu Endüstrisi’nin bu yıl Türkiye’de yeterince kayısı bulamaması nedeniyle Çin’den kayısı konsantresi ithal ettiği ve “Çin işi!” bir sürprizle karşı karşıya kaldığı bildirildi. Çin’den kayısı konsantresi olarak gönderilen numunede “tatlı kabağı” çıktığı belirtildi.

Konu, Habertürk Gazetesi’nde Esen Evran tarafından yazılan bir yazıyla gündeme getirildi. Evran, ”Çin’den Kayısı Konsantresi İthal Eden Sektör, Analiz Sonuçları Gelince Şaşırdı..” başlığıyla yazdığı yazıda, konuya ilişkin bölüm şöyle:

” Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) üyeleriyle birlikte GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile düzenlenen konferans için Şanlıurfa Harran Üniversitesi'ndeyiz. MEYED, önümüzdeki 5 yılda Türkiye'de meyve suyu tüketiminin 2-3 kat artacağını öngörüyor. Ama Türkiye'de yeterince meyve yok, öyle ki bu yıl kayısı bulmakta sıkıntı çeken sektör, Çin'den kayısı konsantresi ithal etmek istemiş, ama gelen numuneler analize gönderilince içinden tatlı kabağı da çıkmış.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız