SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çin Yönetimi Uyarılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:07
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şubesi, Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından zulüm ve baskı altında bırakılmasını kınamak amacıyla Malatya Soykan Parkı'nda toplandı. 

Toplanan grup adına bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerine devam ettiğini belirterek “Mübarek Ramazan günlerinde işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasından özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkını provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yüze yakın Müslüman’ın sadece oruç tuttukları için şehit edildiğini ifade eden Emre “Yaşanan arbedelere tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır” şeklinde konuştu.

Çin yönetiminin Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürüttüğüne vurgu yapan Emre “Bunun adı faşizanlıktır. İşgalci Çin yönetiminin bu uygulamasına karşı İslam ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır. Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetimi uyarılmalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız