SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar Düzenlemesi Ekim'de Bitecek

0
Güncellendi - 2016-08-16 16:47:48
Çınar Düzenlemesi Ekim'de Bitecek
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi'nin Ekim ayının başında yada ortasında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, bazı Battalgazi Belediye Meclis üyeleri ve belediye birim yetkilileri ile birlikte Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi alanında incelemelerde bulunarak, bilgiler aldı. Burada habercilere konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çınarın çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaları yerinde görüp incelemek amacıyla bugün meclis üyesi arkadaşlarımız ve Başkan Yardımcımızla birlikte buraya geldik. Çalışmalar hakikaten ilgili firma tarafından hızlı bir şekilde yürütülüyor. Tabi buradaki ilk planlamamızda 10 dönümlük bir alan içerisinde çınar ve çevre rekreasyon düzenlemesi içinde bir çalışmamız olacaktı. Daha sonra büyütüp 30 dönümün üzerinde bir rakama tekâmül eden bir alan üzerinde çalışmaları yürütüyoruz. Parkla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Bundan sonraki süreçte burada bir sosyal tesis,  sosyal tesisinde topluma açık, toplumun ihtiyaçlarını giderecek, fiziki  yapı içerisinde ve aynı zamanda çocuklarımızın oynayacağı ve gençlerin sportif anlamdaki aktivitelerini  yürütebileceği bir merkez düzenlemesi yapılacak. Onlarla ilgili 2’nci kısım sosyal tesis ihalesi yapıldı. Oda en kısa zamanda inşallah neticelenecek. Eylül’ün sonu Ekim’in başları gibi veya ortaları gibi bura bütüncül olarak çevresiyle ve sosyal tesisleri ile birlikte park ve sosyal ihtiyaçları giderilecek,  güzel, 30 dönümlük bir alan içerisinde vatandaşlarımıza sunulacak” dedi.

Orduzu Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nin büyük bölümünün tamamlandığını belirten Başkan Gürkan, “Projenin şu anda yüzde 70-80 kısmının bittiğini görüyoruz. Buradaki duvar çok önemli bir duvar. O duvar bizim Malatya’mızın medeniyet duvarı olacak. Geçmiş 5 bin yıllık, geçmiş 9 bin tarihimizin orada ki nüvelerini göreceğiz. Ayrıca Malatya’nın bütün ilçelerini, kültürel fonksiyonlarını, icra eden bir fotoğrafik ya da rölyef çalışması diye tabir ettiğimiz duvar rölyef çalışmaları yapılacak. Burası kültür anlamında da, sosyal içerik anlamında da, çevrenin korunması ve yeşilin öne çıkarılması anlamında da vatandaşımızın dinleneceği, sosyal ihtiyaçlarını gidereceği bir mekan olacağı kanaatindeyim. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

çınar1

çınar

çınar2

çınar3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • AVCI (7 yıl önce)
    Merkezden orduzu mahallesine gidince çarşıbaşindan hemen sonra yol güzergahında görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (7 yıl önce)AVCI isimli kullanıcı yorumuna
    tamam tesekkur ederım
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    buranın adresı tam olarak nerde admin adres verebilirmisin nasıl bulcağız burayı
    0
    0
    Yanıtla