SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar Koruma Altına Alınıyor

0
Güncellendi - 2016-01-01 01:37:43
Çınar Koruma Altına Alınıyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde bulunan 400 yıllık Çınar Ağacı’nın bulunduğu alan ile ilgili hazırlanan rekreasyon projesi hayata geçiyor. Yürüyüş yolları, suni gölet, oturma grupları, çocuk parkı, mesire alanı ve güvenlik kulübesinin yer alacağı proje kapsamında, tarihi Çınar ve buradaki kaynak su koruma altına alınıyor.

Orduzu Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 400 yıllık tarihi Çınar Ağacı, hazırlanan rekreasyon projesi ile koruma altına alınacak. Yürüyüş yolları, suni gölet, oturma grupları, çocuk parkı, mesire alanı ve güvenlik kulübesinin yer alacağı proje Orduzu bölgesine canlılık katacak. Projenin Ekim 2016’da tamamlanması hedefleniyor.

Orduzu Mahallesi Muhtarı Zeki Bakan, Orduzu’yu canlandıracak bir projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel eseri bize kazandırdığı için Allah ondan razı olsun. Bu çalışma ile Orduzu’nun kaderi değişiyor. Buradaki çalışmalarla birlikte güzel bir tesis yapılacak. Allah’ın izniyle yapılacak bu tesisler 2016 yılının 10’uncu ayında tamamlanacak. Büyük ve güzel bir mesire alanı olacak. Bu çalışmalarla birlikte 400 yıllık çınarımız tekrar ayağa kalkacak. Sultan Battalgazi hazretlerinin gelip burada su içerek elindeki bir çubuğu buraya dikmesiyle bu büyük ve köklü çınar olmuş. Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın bu tür tarihi yerlere sahip çıkarak gerekli çalışmaları yapmasına alışkınız artık. Bu çalışmalarla tarihi Çınar ağacımızda hak ettiği yere gelecektir diye umut ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Polat bozkurt (8 yıl önce)
    Doğa katilleri ahmet Çakır ve Selahattin gürkan ağaç katliamına devam ediyor yeşil olan her bi yani Güzelin çınar tarlaya çevrilmiş Hürriyet parkında kanal boyu ndaki ağaçları katleden Çakır in yolundaki gurkan
    0
    0
    Yanıtla