SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çınarlarımızın Gölgesinde' Etkinliği

0
Güncellendi - 2017-03-26 02:39:34
'Çınarlarımızın Gölgesinde' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla ‘Çınarlarımızın Gölgesinde’ adlı bir etkinlik düzenlendi. Malatya Huzurevi’nde kalan yaşlıların ağırlıklı olarak katıldığı programa çok sayıda yaşlı katılırken, yer yer duygusal anlar da yaşandı.

Battalgazi Belediyesi tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla Galip Demirel Çınar Park’ta ‘Çınarlarımızın Gölgesinde’ adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın eşi Selime Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın eşi Kadriye Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, AKP Battalgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan ve çok sayıda yaşlı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, yaşlıların toplumun en değerli fertleri olduğunu belirterek, “Yaşlılar bir toplumun hem geçmişi, hem de hafızasıdır. Aynı zamanda kuşakların arasında bir köprüdür. Önceki kuşakların birikimleri, mirası ve toplumsal hafızası yaşlılar vasıtasıyla sonraki kuşaklara aktarılmaktadır. Yaşlılarımıza çok şey borçluyuz. Tecrübeleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, devam edecektir. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ülkemizde de yaşlı nüfusu, genel nüfus içerisindeki sayı ve oranları gün geçtikçe artmaktadır. Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı yüzde 8 iken, bu oran 2023’te yüzde 10’a, 2050’de ise yüzde 21’e yükselecektir. Yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının devam etmesi gerekmektedir. İnsan ömrünün uzaması ile birlikte yaşlı nüfus artmakta, buna karşın doğum oranlarında görülen düşme yüzünden nüfus dengesi maalesef bozulmaktadır” dedi. Bakan Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, yaşlılara sağlıklı, mutlu, uzun ömürler dileyerek, yaşlıların Yaşlılar Haftası’nı kutlayarak sözlerini tamamladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut ise, “Toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturan yaşlılarımız, toplumumuzun en kıymetli hazineleridir. Bizleri bugünlere hazırlayan büyüklerimizi unutmadığımızı, bir ve beraber olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızı için hayatı kolaylaştırmak ve keyifli bir süreç haline getirmek bizim asli görevimizdir. Yaşlılık dönemi, saygıyı ve itibar görmeyi gerektirir. Yaşlılarımıza saygı göstermek, bizim insanlık ve yurttaşlık görevimizdir” dedi.

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder de, yaşlıların önemine dikkat çekerek, “Sizler bizim her şeyimizsiniz. Bizler bu günlerimizi sizlerin sayesinde yaşıyoruz. Allah eksikliğinizi vermesin. Kökleri olmayan toplumların bir gelecekleri olmadığını farkında ve idrakındayız. AK Parti hükümeti olarak bundan önce yaşlılarımıza verilen hakların daha fazlasını onlara iade etmek, onlara sahip çıkarak geleceğimizi aydınlatmaya çalıştık, çalışıyoruz. Bizler bu ülkede bugün rahat nefes alabiliyorsak, rahat bir ortamı paylaşıyorsak sizlerin bundan önce bu ülke için ödemiş olduğunuz diyetlerden dolayı biz bunları kazanmış durumdayız. Allah sizlerin eksikliğiniz vermesin. Dualarınızı bizlerden eksik etmeyin” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yaşlılığın önemine dikkat çekerek, “Yaşlılık kavramını takvim yaşıyla özdeştirmek doğru bir yaklaşım değildir. İnsanların akıl yaşı vardır, takvim yaşı vardır, bir de tecrübe yaşı vardır. Esas olan tecrübe yaşıdır ve akıl yaşıdır. Yoksa siz 100 sene yaşamışsınız, dönmüşsünüz geri aynı duruma gelmişsiniz bunun bir anlamı yoktur. Önemli olan yaşadığınız süre içerisinde insanlara faydalı ve yararlı bireyler olabilme hadisesidir. Cenabı Peygamber hadisi ile şöyle buyuruyor. ‘İçinizde 3 kişiye acırım diyor. Bir diyor; varlıktan yokluğa düşen insanlar. İki cahillerin içerisindeki alimler. Üç, annesi, babası yanında yaşlanıp ta cennete giremeyen evlatlar’ diyor. Allah bizleri bu üçünden de uzak kılsın, annemiz, babamız yanımızda yaşlanınca da onların yüzü suyu hürmetine cennete girmeyi bize nasip etsin. Daha nice yaşlara sağlık huzur içerinde girmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından günün anısına yaşlılara karanfil ve çeşitli hediyeler verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız