SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Anı Kamerada

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:05
Cinayet Anı Kamerada
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 kardeşin bıçaklı saldırısı sonucunda cinayete kurban giden 34 yaşındaki şahsın ölümüne ilişkin olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken, suçu üstlenen 17 yaşındaki küçük kardeşin gerçekten katil zanlısı olup olmadığı tartışmaya açıldı. 

Malatya’da 28 Mayıs 2014 günü bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Merkez Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Caddesi Vaizoğlu Camii yakınlarında meydana gelen olayda, 2 kardeşin bıçaklı saldırısına uğrayan Burhan Aybar (34) kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Burhan Aybar’a saldıran ve kardeş olan M.F.D. ile 17 yaşındaki kardeşi İ.D. tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olayı küçük kardeş İ.D. üstlenmiş, olayı gördüğünü iddia eden tanık R.D. ise olayın İ.D. tarafından gerçekleştirildiği yönünde ifade vermişti.

 Cinayetle biten kavganın bir işyerine ait güvenlik kamerasında kaydedildiği ortaya çıktı. Güvenlik kamerası üzerinde inceleme yapan ölen şahsın ailesinin avukatı Bayram Özcan, cinayetin soruşturma dosyasına sunduğu ek delil talebinde cinayetin olayı üstlenen küçük kardeş tarafından değil, büyük kardeş tarafından işlendiğini iddia etti.

 Av. Özcan, güvenlik kamerası görüntülerinde şüpheli M.F.D.’nin, bıçağı küçük kardeş İ.D.’ye bıçağı verinceye değin, olayın hiçbir yerinde İ.D.'nin elinde bıçak bulunmadığını öne sürerek, olayın tanığı olduğunu iddia eden R.D.’nin ise yine ortaya çıkan görüntülerde olayı görecek yer ve pozisyonda olmadığı ve yalan tanıklıktan hakkında işlem yapılmasını talep etti.

 Güvenlik kamerası görüntülerine göre; ölen Burhan Aybar’ın sanık İ.D. ile birlikte yukarıdan koşarak geldiği, karşı taraftan gelen diğer sanık M.F.D.’nin ise Burhan Aybar’a karşı önce sol elindeki bir cisimle hamle yaptığı, maktul hamleyi savuşturduğunda bu defa sol elindeki cismi sağ eline alarak maktulün sol göğüs bölgesine doğru yeniden hamle yaptığı, yaralanan şahsın koşarak orada bulunan bir işyerine girdiği, M.F.D. ve İ.D. kardeşlerin maktulün arkasından koşarak geldikleri, maktule yeniden saldırmak için işyerine girmeye çalıştıkları, çevredekiler tarafından engellenince bu defa işyerinin camlarına vuran İ.D.’nin ellerini işyeri camına yaslarken elinde herhangi bir bıçak olmadığı, peşinden gelen M.F.D.’nin ise araya giren çevredeki vatandaşlara eliyle karşı koyarken, halen sağ elinde tuttuğu bir cisim olduğu ve sağ elini kullanmadığı, sonrasında çevredeki vatandaşların olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı M.F.D.’nin kardeşi İ.D.’ye bıçağı verdiği görülüyor.

 Güvenlik kamerası görüntülerinde göğsünden aldığı bıçak darbesi sonucu sığındığı işyerinde birkaç saniye sonra düşerek yere yığılan Burhan Aybar’a her iki kardeşin de saldırmak için işyerine girmeye çalıştığı, ancak işyeri çalışanı ve çevredeki vatandaşların karşı koydukları görülüyor.

 Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri cinayetin küçük kardeş İ.D. tarafından işlenip işlenmediğini tartışmaya açarken, olay için tanık olarak ifade veren işyeri çalışanı R.D.’nin “Olay anında işyerinin önünde durduğunu ve ölen şahsı küçük kardeş İ.D.’nin bıçakladığını gördüğünü, büyük kardeş M.F.D.’nin yere düştüğünü” söylemesine karşın, güvenlik kamerası görüntülerinde R.D.’nin işyerinin dışarısında meydana gelen olay sırasında işyerinin içinde olduğu ve ölen şahsın işyerine girmesinden sonra saldırıda bulunan iki kardeşi kapıda durarak engellemeye ve sonrasında uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor.

 Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız