SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Böyle İşlenmiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:58
Cinayet Böyle İşlenmiş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşık 1 ay önce meydana gelen cinayetin, baştan sona güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

10 GÜN SONRA ÖLMÜŞTÜ 

Olay, 13 Nisan Pazartesi günü saat 20.30 sularında merkez Dabakhane Mahallesi Arasa Sokak içinde meydana gelmişti. Olayda tabanca ve bıçaklı saldırı sonucunda Mehmet Aslan (33) adlı şahıs yaralanmıştı. Yaralı şahısın vücudunda 15 bıçak darbesi ile 3 kurşun yarası olduğu belirlenmişti. Olaydan sonra 10 gün süreyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun bakımda tedavi altında tutulan Mehmet Aslan, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 22 Nisan 2015 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Olayda tabanca ile ayağından hafif yaralanan şüpheli Orhan T. ise, olaydan yaklaşık 45 dakika sonra gizlenmiş olduğu binada, Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Olayla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Asayiş Şubesi ekipleri, cinayet olayına karıştıklarını tespit ettiği M.Z. ve S.Z. adlı şüphelileri yakalayarak gözaltına almış ve bu şüpheliler de tutuklanmıştı.

KAMERA KAYDETTİ

Cinayete ilişkin yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda, olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir işyerine ait güvenlik kamerasının o esnada kayıt altında olduğu ortaya çıkartıldı. Olayın baştan sona kadar kayıt altına alındığı güvenlik kamerası kaydına göre; olayın şüphelileri olan Orhan T.  ile birlikte M.Z. ve S.Z.’nin birlikte olay yerine geldikleri, içlerinden bir kişinin tekel bayisine girdiği, 2 kişinin yandaki ara sokağa girdiği, kısa bir süre sonra aynı bölgeden geçmekte olan Mehmet Aslan’ın tekel bayisine giren şahısı görmesi üzerine, belinden çıkardığı satır ile kavgaya giriştiği, önce tekel bayisinin içinde çıkan olayın daha sonra dışarıda devam ettiği, ara sokağa giden 2 kişinin de gelerek olaya karıştığı, karşılıklı kavga ettikleri, olaya karışan 3 kişinin olay yerinden kaçtığı, Mehmet Aslan’ın ise yerde kaldığı görülüyor.

ÖLEN ŞAHSI 5 AY ÖNCE ŞİKAYET ETMİŞ

Cinayet olayının şüphelilerinden Orhan T.’nin olaydan 5 ay önce 27 Kasım 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde. Olayda ölen Mehmet Aslan hakkında şikayetçi olduğu belirtildi. Orhan T.’nin şikayet dilekçesinde,  kendisinin hatlı minibüs işlettiğini, 7-8 yıl önce Mehmet Aslan’ı yanında muavin olarak çalıştırdığını, daha sonra bu şahısın işten ayrıldığını, ancak bu şahısın sürekli olarak kendisini, ağabeyini ve yeğenini rahatsız ve tehdit ettiğini öne sürerek,  “Beni ve ailemi ölümle tehdit ederek can güvenliğimizi tehdit eden, huzur ve sükunumuzu bozan Mehmet Aslan hakkında davacı ve şikayetçiyim” dediği belirtiliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız