SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davalarındaki Gelişmeler

A- A+ PAYLAŞ

Kendisini gasp eden kişiyi öldüren sanığın yargılandığı cinayet davasında, ölen kişinin yaptığı gasp ile ilgili dava ile cinayet davası birleştirildi.

Ocak ayında Battalgazi ilçesine bağlı Boran köyünde yaşanan olayda, 21 yaşındaki C.E., av tüfeğiyle ateş açarak 22 yaşındaki M.Y.'yi öldürmüştü. Cinayetten sonra Malatya'dan ayrılan C.E. İstanbul'da yakalanmıştı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya katil zanlısı C.E. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada konuşan C.E. öldürdüğü kişinin, arkadaşlarıyla birlikte olaydan önce bıçakla tehdit ederek kendisinden 300 TL para gasp ettiklerini söyledi. Bu kişilerin daha sonra da kendisinden bu kez 2 bin TL istediklerini sözlerine ekleyen C.E., bunun üzerine aralarında tartışma başladığını belirtti. C.E. tartışmada kendisine bıçakla saldıran M.Y .'ye 2 el pompalı av tüfeğiyle ateş ettiğini söyledi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, cinayet davası ile öldürülen şahsın, katil zanlısını gasp ettiği iddia edilen ve Malatya 1. ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın birleştirilmesini talep etti. Sanık avukatı da davanın birleştirilmesi talebinde bulundu. Mahkeme Heyeti, mahkemede görülen cinayet davası ile Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp davası arasında fiili ve hukuki bağlantı bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesi kararını verdi.

Mahkeme Heyeti, sanığın tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı ileri ki bir tarihe erteledi.

 

SÜTLÜCE'DE İŞLENEN CİNAYETİN DAVASI

Sülüce Köyü'nde 16 Ocak günü kavga sırasında işlenen, bir kişinin hayatını kaybettiği cinayetin dava dosyasına iki iddianame daha girdi. İddianamelerden biri mahkeme tarafından kabul edildi. Diğer iddianame için ise henüz karar verilmedi.

 Baba M.G ile oğlu İ.G.'nin tutuklu yargılandığı olayda, av tüfeği ile ateş açılması sonucu kavgayla ilgisi olmayan M.Y. (39) hayatını kaybetmişti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşmasına tutuklu sanıklar İ.G. ve baba M.G. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Heyeti, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca katil zanlısı İ.G. hakkında olayda Ramazan A.'ya karşı öldürmeye teşebbüs suçu işlediği gerekçesiyle hazırlanan iddianameyi kabul edilerek, mevcut dosya ile birleştirildiğini açıkladı.
Mahkeme Heyeti, yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı' nca katil zanlısı M.G. hakkında öldürmeye teşebbüs suçunu azmettirdiği gerekçesiyle hazırlanan iddianamenin ise henüz kabulüne karar verilmediğini kaydetti. Taraf avukatları kabul edilen iddianamenin incelenmesi için mahkemeden ek süre talep etti.

 

EVE GÖMÜLEN KADIN CİNAYETİ

Namus meselesi yüzünden öldürüldüğü iddia edilen kadının evin içine gömülmesiyle ilgili davada, suçu üzerine alan sanığın Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan ruh sağlığı raporu bekleniyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 4 Ağustos 2010 günü, 18 ay önce polise Yamaç Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak kaybolduğu bildirilen Hanife Durak'ın (40) namus meselesi yüzünden kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet Mahallesi'ndeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı. Olayla ilgili olarak tutuklu yargılanan Ramazan D. (35) ve Kadir D. (24) ile tutuksuz yargılanan İlhan D. (36), Turan E. (25), Hülya D. (32) ve Melek D.'nin (20) Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi.
Mahkeme Heyeti, sanık Ramazan D.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen cezai ehliyet raporunun aldırılması için yazılan yazıya cevap verilmediği kaydedildi.
Duruşmada yengesini öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Kadir D.'nin, mahkeme başkanı Orhan Erdim'e, "Ben suçsuz yere buradayım" dediği. Mahkeme Başkanı Erdim'in ise, "Yargılama sonucunda kimin suçlu olduğu belli olur" şeklinde cevap verdiği, bunun üzerine ayağa kalkan sanık Ramazan D.'nin, "Kadir'in bu işle ilgisi yoktur" dediği öğrenildi.

Taraf avukatları, rapor sonucunun beklenmesini talep etti. Mahkeme Heyeti, sanık Ramazan D.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan aldırılacak olan cezai ehliyet raporunun beklenilmesine karar vererek, 2 sanığında tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız