SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasına Erteleme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir kişiyi av tüfeğiyle öldüren internet evi işletmecisi gencin davası ertelendi.
 
Malatya'nın Battalgazi ilçesi Boran köyü mevkiinde Karakaya Baraj Gölü kenarındaki eski kum ocaklarının yanında 22 Ocak 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Metin Yüce (22) adlı şahıs, internet evi işletmecisi Cumali E. (21) tarafından av tüfeğiyle ateş açılarak öldürülmüştü. Katil zanlısı, olaydan sonra polis tarafından İstanbul'da yakalanmıştı.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki devam eden olayın dava duruşmasında, öldürülen Metin Yüce'nin, internet evinde yaptığı iddia edilen yağma suçuna ait güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Ancak, görüntülerin çok hızlı akması nedeniyle, CD net olarak izlenemedi. Mahkeme heyeti, CD'nin izlenebilecek duruma getirilmesi için teknik ofise gönderilmesine karar verdi.
 
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.
 
"KIZIMI BUNLAR ÖLDÜRDÜ.."

Öte yandan, namus meselesi yüzünden öldürülüp, evin içerisine gömülen ve polisin olayı araştırmasından sonrada kemikleri tiner dökülerek yakılan kadının, nüfus kütüğüne ölüm olayı ortaya çıktıktan 14 ay sonra işlendi. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 4 Ağustos 2010 günü, tarihten 18 ay önce polise Yamaç mahallesindeki evinden ayrılarak kaybolduğu bildirilen Hanife Durak'ın (40) namus meselesi yüzünden kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet mahallesindeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı. 
 
Olayla ilgili olarak tutuklu yargılanan Ramazan D. (35) ve Kadir D. (24) ile tutuksuz yargılanan İlhan D. (36), Turan E. (25), Hülya D. (32) ve Melek D.'nin (20) Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi.  Duruşmada, Hanife Durak'ın nüfus kaydında halen sağ gözüktüğünden dosyadaki DNA raporuna göre 08 Nisan 2009 tarihinde öldüğüne dair bilgilerin Nüfus Müdürlüğü'ne bildirilerek ölü kaydının düşürülmesi ile ilgili bir önceki ara kararın, Nüfus Müdürlüğü tarafından işleme konulduğu ve böylece ölüm olayı ortaya çıktıktan 14 ay sonra nüfus kütüğüne ölüm olayının işlenmiş olduğu belirtildi. 
 
Duruşmada söz alan Hatife Durak'ın babası Hüseyin Kuzu, "Kadir, Ramazan ve Hülya kızımı birlikte öldürmüşlerdir. Tüm sanıkların bu olaydan haberi vardır. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi. 
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ramazan ve Kadir D.'nin tutukluluk hallerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız