SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında Bu Kez 3 Kardeşe de Ceza Çıktı

0
Güncellendi - 2019-08-10 06:49:29
Cinayet Davasında Bu Kez 3 Kardeşe de Ceza Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

2'Sİ BERAAT ETMİŞTİ, YARGITAY KARARI BOZDU.. Malatya’da 4 yıl önce bir kişinin öldürülmesi ile ilgili olarak yargılanan 3 kardeşten, 1'ine 25 yıl ceza verilip diğer 2'sinin beraatine ilişkin karar Yargıtayca bozuldu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden yargılanan 3 kardeşe 15'er yıl hapis cezası verildi.

Cinayet, 24 Temmuz 2015 tarihinde saat 04.30 sularında Melekbaba Mahallesi Mansurlu Sokağı’nda meydana gelmişti. Olayda 23 AL 004 plakalı aracın içerisinde bulunan Mehmet Ulukaya (37) adlı şahıs, yakın mesafeden pompalı tüfek ile ateş açılması sonucunda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili olarak kardeş olan Ali Y. (27), Kadir Y. (32) ve Ercan Y. (24) sanık olarak yargılandı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının 23 Şubat 2017 tarihli karar duruşmasında  sanık Ali Y., kasten adam öldürme suçundan toplam 25 yıl hapis cezası alırken, diğer kardeşler Kadir Y. ve Ercan Y. ise  beraat etmişlerdi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği hükmü bozması üzerine yargılama Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görüldü. Duruşmaya mağdur taraf ve avukatları Yağmur Güner sanıkların iştirak halinde cinayet işlediklerine dair cezalandırılmasını talep eden dilekçe sunarak katılmazken, tutuklu sanık Ali Y. Malatya E Tipi Cezaevinden SEGBİS üzerinden,  tutuksuz yargılanan sanıklar Kadri Y. ve Ercan Y. ile avukatları katıldılar.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin istinaf kararında sanık Ali, Kadir ve Ercan Y. adlı kardeşlere “iştirak halinde kasten öldürme suçunu işlemiş oldukları” gerekçesiyle 15’er yıl hapis cezası verildi. Kararda tutuksuz yargılanan Kadir ve Ercan Y.’nin de tutuklanmasına karar verildi. Duruşmada bulunan 2 kardeş de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Mehmet Ulukaya'nın öldürüldüğü otomobil

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız