SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında İlginç İfadeler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'nde hayvan otlatma kavgasında 2 kişiyi öldürmekle suçlanan şahsı yaralı iken konuşturup ifadelerini bilgi notu olarak yazan uzman çavuş tanık olarak dinlendiği mahkemede, "Eğer ifadeleri bilgi notu şeklinde yazmak suçsa, suçluyum" dedi. Bu arada, eşi ve oğlu öldürülen kadın ise, olaydan önce, kocasının kardeşi olan katil zanlısının eşinin, kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Darende İlçesi'ne bağlı Ayvalı Kasabası Yeni Mahalle Çaylak Yaylası Kuzucuk Deresi mevkiinde geçtiğimiz Mayıs ayında tabancayla ateş açması sonucunda Hanifi Karagülle (55) ve oğlu Ahmet Karagülle(20) öldürülmüş, katil zanlısı olarak Veli T. (50) adlı şahıs yakalanmıştı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis istenen Veli T. ile haklarında cinayete iştirakten 15 yıla kadar hapis istenen eşi M.T. (50) ve oğlu M.T.'nin (27) yargılanmalarına devam edildi.

Mahkemede tanık olarak ifade veren Jandarma Uzman Çavuş A.K., "Ben hastaneye V.T.'nin korunması amacıyla gitmiştim. Tedavi sırasında fırsat buldukça olayın aydınlatılması ve köyde olayı soruşturan ekiplere yardımcı olabilmek amacıyla sohbet ettim. V.T. bana ifade vermek istemediğini söyledi. Ben de Veli T.'in söylediklerini yanım da ki boş ifade kağıdına bilgi notu şeklinde yazdım. Bilgi notu şeklinde yazmak suçsa, suçluyum" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen öldürülen Hanifi Karagülle'nin eşi F.K. ise olayın arazide hayvanların otlatılması amacıyla meydana geldiğini söyleyerek, "Olay gün katil zanlısı Veli T'nin eşi M.T., kardeşi olan eşimin yanına gelerek, 'Bu dağlar sana da bana da kalmaz' demişti" ifadelerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıklar V.T. ve oğlu M.T.'nin tutukluluk halinin devamına kara vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN AYRINTISI..
Malatyahaber.com'un arşivine göre baba-oğulun öldürüldüğü olayla ilgili ayrıntılar, olayın ardından kamuoyuna şöyle yansımıştı:

"..27 Mayıs Cumartesi gecesi 21.20 sıralarında Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Yeni Mahalle Caylakyaylası Kuzucakderesi mevkiinde silahlı kavga olduğu bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma 55 yaşındaki Hanifi Karagülle ile 20 yaşındaki oğlu Ahmet Karagülle'nin cesetlerini, birbirlerine 18 metre mesafede buldu. Olay yerinde yapılan araştırmada, Hanifi Karagülle'nin cesedine 11 metre mesafede, bir adet kuru sıkı tabanca ele geçti.

Daha sonra araştırmayı sürdüren jandarma, olayın zanlısı 50 yaşlarındaki Veli T.'nin, yaralı olarak yakınları tarafından Darende Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, sağ bacağında 4 adet kurşun yarası bulunan zanlının vücudundaki kurşunlardan birinin Darende'deki müdahalede çıkarıldığını, şahsın durumunun ağır olması üzerine Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevkedildiğini belirledi.

Jandarma, olay yerine 2-3 kilometre mesafedeki bir evde oturan Veli T.'nin evinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği bulunduğunu, ayrıca evde bulunan ve zanlının akrabası olduğu belirlenen H.T. adlı şahısta da 1 adet 9 mm. çaplı tabancanın ele geçirildiğini bildirdi.

H.T.'nin, ifadesinde, üzerinde bulunan tabancanın, Veli T. tarafından baba-oğulun öldürülmesi olayında kullanılan silah olduğunu ve olay sonrası Veli T.'nin tabancayı kendisine verdiğini söylediği kaydedildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız