SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında Karar

A- A+ PAYLAŞ
Tecde Mahallesi Samanlı Sokak'ta 10 Ocak 2009 tarihinde ablasını ve eniştesini öldüren Ahmet A. (20)'nın yargılanması tamamlandı. Mahkeme, cinayeti işlediği tarihde 17 yaşında olan Ahmet A.'ya ablasını öldürdüğü için 20 yıl, eniştesini öldürdüğü için ise 12 yıl hapis cezası verdi. 
 
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 2. sınıf öğencisi olan 18 yaşındaki Dilek Özdemir, ailesinin rızası olmadan 20 yaşındaki Alper Özdemir ile evlenmişti. Durumu kabullenemeyen Ahmet A., resmi nikahla evlenen ablası Dilek Özdemir ile eniştesi Alper Özdemir'i sokak girişinde düğün törenlerine 17 gün kala tabancayla ateş ederek öldürmüştü. 
 
 
Cinayet davasının görüldüğü  Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar duruşmasına, tutuklu sanık Ahmet A. ile tutuksuz sanıklar babası Şahin A., amcası Soner A., annesi Demet A. ve halası Ayhan Ö. katıldılar. 
 
Cinayeti işlediği tarihde 17 yaşında olan  Ahmet A., "Olay nedeni ile pişmanım. Olay aniden gelişti" dedi.  Mahkeme Heyeti, Ahmet A. hakkında olay tarihinde 17 yaşında olması nedeniyle, "Suça sürüklenen çocuk" hükümlerini uygulayarak, ablasını öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından bu cezayı 20 yıl hapis cezasına indirdi, eniştesini öldürmekten ise önce müebbet hapis cezası verdi, ardından indirime giderek 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Ruhsatsız silah taşımaktan ise 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Katil zanlısı Ahmet A. toplam 33 yıl 20 gün hapis cezası almış oldu. 
 
Mahkeme heyeti, töre nedeniyle adam öldürmeye azmettirme suçundan yargılanan diğer şüpheliler hakkında ise beraat kararı verdi. 
 
İddianamede töre gerekçesi ile dava açılmasına karşın, yargılama sonucunda Cumhuriyet Savcısı ve Mahkeme Heyeti, töre suçu ile ilgili kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle sadece katil zanlısı Ahmet A. hakkında ceza verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız