SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Davasında Karar

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:14
Cinayet Davasında Karar
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, öldürüldükten sonra cesedi yakılarak gömülen Hanife Durak cinayeti davasında yargılanan, kadının kayınbiraderlerinden biri 24 yıl, diğer ikisi de 9 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan aile bireylerinden 2 kadın sanık ise beraat etti. 
     
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Hanife Durak'ın kayınbiraderleri olan tutuklu sanıklar Kadir Durak, Ramazan Durak ve İlhan Durak ile tutuksuz yargılanan sanıklar Melek ve Hülya Durak avukatları ile birlikte hazır bulundu. 
     
Son savunmaları alınan sanıklardan Ramazan Durak, Mahkeme Başkanı Orhan Erdin'e 3 sayfadan oluşan yazılı savunmasını verdi. 
     
Ramazan Durak, mahkeme başkanı tarafından okunan savunmasında, cinayeti kendisinin işlediğini, cesedi aile bireylerinin yardımıyla çuval içerisinde bir el arabasına yükleyerek Hidayet Mahallesi'ndeki eve getirdiklerini, yatak odasında daha önce kazdıkları çukura gömdüklerini ifade etti. 
     
Cesedi bir süre sonra gömüldüğü yerden çıkararak bahçede yaktıklarını aktaran Durak, külleri de çöpe attıklarını anlattı. 
     
Taraf avukatlarından esas hakkındaki taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerini aldıktan sonra kararını açıkladı. 
     
Sanıklardan Ramazan Durak'a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, daha sonra cezayı 24 yıl hapis cezasına çevirdi. 
     
Diğer sanıklar İlhan Durak ile Kadir Durak'ı ise 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, tutuksuz sanıklar Hülya ve Melek Durak'ın ise beraatine karar verdi. 
 
Bu arada, son duruşmayı izleyen, öldürülen kadının yaşlı babası (fotoğraftaki), kızının para için öldürüldüğünü öne sürdü.
     
     -OLAY- 
     
Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Hidayet Mahallesi'ndeki bir eve baskın yaparak Hanife Durak'ın eşinin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına almıştı. Şüpheliler sorguya alınırken, evin çevresinde kazı yapan polis, bazı kemik parçalarına ulaşmıştı. 
     
Bir süre sonra olay yerine getirilen şüpheli Ramazan Durak'ın, polise kadının gömüldüğü yerlerle ilgili bilgi verdiği öğrenilmişti. Şüphelilerin de itiraflarıyla kadının cesedinin yakıldığı bilgisine ulaşılmıştı. Yapılan soruşturma sonucu kadının eşi daha sonra serbest bırakılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız