SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet İddianamesi Tamam

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:10
Cinayet İddianamesi Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi’nin önünde 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın güvenlik sebebiyle başka bir ile alınması konusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderildi. 

Malatya Adliyesi önünde 25 Temmuz Perşembe günü meydana gelen olayda, 8 Eylül 2011 tarihinde Yeşilyurt’un Gözene köyünde 1 kişinin ölümü ve 4 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan cinayet davası olayının duruşmasına gelen iki tarafın karşılaşması sonucunda silahlı kavga çıkmıştı. Kavga olayında akraba olan Habip A. (27) ve Mustafa A. (32) yaralanmaları sonucunda kaldırıldıkları hastanelerde hayatlarını kaybetmişlerdi. Aynı olayda Hikmet A. (47) ise yaralanmıştı.

Adliye kapısı girişinde 2 kişinin öldürülmesi olayında Memet A. (51), Mücahit A. (37), Emrah A. (29) ve Mehmet A. (32) tutuklanmıştı.

Olayla ilgili olarak hazırlanan iddianame Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede olayın oluş esnası ile ilgili olarak verilen bilgide, adliye binasının önüne otomobille gelen sanık Memet A.'nın eşi Yetmez A. ile birlikte adliye kapısında giriş yapacağı esnada hızla yanlarına koşarak yaklaşan Mustafa A.’nın adliye giriş kapısının hemen önünde Memet A.'nın başına tabanca dayadığı, ancak tabancanın ateş almadığı, Memet A.’nın bu durumu fark ederek elini uzatarak tabancanın namlusunu tuttuğu ve o esnada durumu gören Memet A.'nın oğlu Mehmet Aydın’ın adliye kapısına doğru koşarak 2-3 metre mesafeden Mustafa A.’ya ateş açtığı, yere yıkılan Mustafa A.’nın başına silahı dayayarak bir el daha ateş ettiği belirtildi.

İddianamede; olaydan sonra adliye giriş kapısından kaçmaya çalışan Mehmet A.’ya babası Memet A.’nın arkasından bağırarak, “Vur, vur, iki de polise sık” dediği kaydedildi.

İddianamede sanıklar Memet A., Mücahit A., Emrah A. ve Mehmet A. ile birlikte Yetmez A., kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüsten suçlanıyorlar.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın Mersin’e alınması nedeniyle bu davanın da kamu güvenliği nedeniyle başka bir ile alınıp alınmaması konusunda karar alarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız