SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Kuşkusuna 2 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:28:26
Cinayet Kuşkusuna 2 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Darende Ağılbaşı'nda, yakılmış halde bulunan ve "bir insana ait olduğu değerlendirilen" kömürleşmiş cesedin, bir süredir kayıp olan 45 yaşındaki Ali Haydar Şener olduğuna ilişkin kuvvetli şüphelerin ardından, bu olayla ilgili yakalanan iki kardeşin mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Olayla ilgili olarak, İl Jandarma'nın Valilik Basın Bürosu aracılığıyla verdiği bilgi şöyle:

"Darende-Ağılbaşı mahallesinde; 09 Ağustos 2014 günü saat 16.00 sıralarında, M.K. isimli şahıs Darende İlçe JK. lığına başvurarak, akrabası olan Ali Haydar ŞENER (45 yaşında, erkek, bekar) isimli şahsın sabah kahvaltısından sonra yaklaşık saat 08.00'den sonra evden çıktığı ve kendisinden bir daha haber alınamadığı, şahsın akli dengesinin yerinde olduğunu bildirmiştir. C.Savcısının talimatı ile 10 Ağustos 2014 günü kaybolan şahsın evi ve civarında yapılan incelemede evin bahçesinde, (2) adet 9 mm. çapında boş kovan ve kan izleri bulunmuştur. Kayıp şahıs Ali Haydar ŞENER'in tarla sınır komşusu İ.T.'nun bahçesinde de az miktarda kan izlerinin görülmesi üzerinde Darende C.Başsavcılığından alınan arama kararı ile şahsın tarla ev ve aracında arama yapılmıştır. Arama sonucunda herhangi bir delil niteliği taşıyan malzeme ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Yapılan araştırmada şüpheli İ.T.'nun kayıp şahıs Ali Haydar ŞENER' in kaybolduğu saatte söz konusu bahçede olduğu ve kayıp şahısla aralarında su meselesinden dolayı husumet bulunduğu tespit edilmiş, şahıs Malatya merkezinde emniyet ekiplerince yakalanarak ifadesi alınmıştır.Kayıp şahıs ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde; 15 Ağustos 2014 günü saat 11.00 sıralarında Darende ilçesi Ağılbaşı mahallesi mülki sınırları içinde bulunan Gazlık tepe mevkiinde kömürleşme derecesinde yanmış, insan olduğu değerlendirilen ceset bulunmuştur C.Savcısına bilgi verilerek OYl Timi ile birlikte olay mahallinde gerekli araştırmalar yapılmış, delil olabileceği değerlendirilen nesneler toplanmış ve yanmış ceset otopsi yapılmak üzere C.Savcısının talimatıyla Malatya Adli Tıp kurumuna gönderilmiştir. Yanık cesedin kaybolan şahsa ait olma ihtimalinin çok yüksek olduğu, aile fertleri tarafından da yapılan teşhiste olabileceği yönünde beyanlar alınmıştır. Olayın şüpheli ya da şüphelilerinin tespitine yönelik il J.K.lığı istihbarat timlerince koordineli ve kapsamlı şekilde araştırmalara başlanılmıştır.

Kayıp şahıs olarak aranan Ali Haydar ŞENER'e ait olduğu değerlendirilen cesedin bulunması ile ilgili olarak daha önceden olayın şüphelisi olarak ifadesine başvurulan I.T. ve kızkardeşi F.Ş. C.Savcısının talimatıyla il Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri ve İl J.K.lığına bağlı (1) İstihbarat Unsuru ile birlikte 16.08.2014 günü saat 16.30 sıralarında Malatya-Yeşilyurt-Paşaköşkü Mahallesindeki evinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır.C.Savcısımn talimatıyla şüpheli şahıslar Darende İlçe J.K.lığınca teslim alınmış, 17.08.2014 günü sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi K.C.I.K. na teslim edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız