SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cinayet Malatya'ya Mal Edilemez'

A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi cinayetleri duruşması için Malatya'ya gelen TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Üskül, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti ve burada işlenen cinayetlerin Malatya'ya maledilemeyeceğini söyledi.

Ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Zirve Yayınevi Cinayetinin duruşmasını izlemek üzere ilimize gelen TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Prof.Dr. Zafer Üskül, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır ve Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

14 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün İnsan Hakları Komisyon Başkanı değerli hocam profesör doktor Zafer beyi Malatya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişte eğitimde vermiş olduğu hizmetleri bu sefer inşallah siyasette verecek. Biz kendisinden istifade edeceğimizi biliyoruz. Malatyamız’ı da şereflendirdiğinden dolayı kendisine teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.

Zirve Yayınevi Cinayetinin duruşmasını izlemek için Malatya’ya geldiğini belirten TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof.Dr. Zafer Üskül, Türkiye’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirterek, laik bir devlette devletin bir yandan bütün inançlara karşı eşit mesafede duracağını, bir yandan da inanç, din ve vicdan özgürlüğü tanıyacağını söyledi.

Bütün özgürlüklerin kullanılmasında hiç kimsenin bir başkasına herhangi bir biçimde baskı yapmasının söz konusu olamayacağını belirten Üskül, “Bizim hükümet olarak, devlet olarak anlayışımız bu. Hiçbir cinayeti kimsenin savunması mümkün değil. Hele inançları nedeniyle insanların öldürülmesini kabul etmek asla mümkün değil. Kendi dinimizde de zaten bu hoşgörü anlayışı vardır” dedi.

Zirve Yayınevindeki olayın sonuç olarak bir cinayet olduğunu belirten Üskül, bu olayın asla Malatya’ya mal edilmemesi gereken bir olay olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çünkü zaman zaman sanki bu olay, bütün Malatya’yı ilgilendiriyormuş, bütün Malatya’yı kapsamına alıyormuş gibi adlandırılıyor, değerlendiriliyor. Malatyalılar töhmet altında bırakılıyor. Ben Malatyalıların da bu cinayeti onaylamadıklarını biliyorum. Onların da bundan çok büyük rahatsızlık duyduklarını biliyorum. Ne yazık ki böyle şeyler olabiliyor. Umarım bundan sonra benzeri olaylar Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmaz.”

Üskül ayrıca Malatya’nın dünyada ve Türkiye’de kayısısı, sanayisi ve güzel insanlarıyla anılması gerektiğini de söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ziyaret sırasında Prof.Zafer Üskül’e kayısı ve kristal kayısı maketi hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız