SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Oto Kamerasında..

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:00:56
Cinayet Oto Kamerasında..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşık 8 ay önce işlenen cinayet anının o esnada bölgede bulunan bir bankanın para transfer aracındaki kamera tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Cinayette tetikçi olan sanık ise, suçunu itiraf ederek, kendisinin azmettirildiğini ileri sürdü.

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı’na yakın mevkide yaşanmıştı. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan Serkan Dönmez (33) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Serkan Dönmez, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra motosiklet ile cinayetti işleyen tetikçi şüpheliyi kaçıran motosiklet sürücüsü Selçuk G. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Olaydan 7 ay sonra geçtiğimiz ay Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan çalışma sonucunda olayın tetikçisi Ahmet B. (20) ile olayın azmettiricileri oldukları iddia edilen Ali H. (39) ve Mehmet Kaya A. (28) yalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Cinayetle ilgili olarak soruşturma tamamlandı ve iddianame mahkemeye sunuldu. İddianamede sanık Ahmet için, “Tasarlayarak Kasten Öldürme”, Selçuk G. için “Tasarlayarak Kasten Öldürme”, Ali H. ve Mehmet Kaya A. içinde, “Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Azmettirme” suçlarından ceza verilmesi talep edildi. 

İddianameye göre; Ali H. ve Mehmet Kaya A.’nın aralarındaki husumet bulunan Serkan Dönmez’i öldürmeleri için silah temin ederek, verdikleri ve olay günü Dönmez’in evinin yanında gizlenerek bekledikleri, Ahmet B.’nin evinden çıkan Serkan Dönmez'in arkasından yürüyerek üzerinden çıkardığı silahla 2 kez sırt bölgesine,1 kez kalça bölgesine,2 kez sağ bacağına,2 kez sol bacağına gelecek şekilde ateş ettiği ve Selçuk G.’nin ise hazır beklettiği motosikleti hareket ettirerek, olaydan sonra Ahmet B.’yi alıp kaçırdığı kaydedildi.

OLAY KAMERAYA KAYDEDİLDİ

Olay esnasında o bölgede bulunan bir bankaya ait para transfer aracındaki kamere, cinayet anını baştan sona kadar kayda aldığı görülüyor. Kamera kaydına göre; Serkan Dönmez telefonla konuşur vaziyette evinin bulunduğu apartmandan dışarı çıkıyor, bir süre yürüdükten sonra, Selçuk G. hızla motosikletin  yanına geliyor, Ahmet B. ise gizlendiği araçların arkasından çıkarak Serkan Dönmez’in arkasından giderek peş peşe tabanca ile ateş açıyor, sonrasında ise Selçuk G., motosikleti çalıştırarak  Ahmet B.’yi alarak kaçırıyor.

ÖLMEDEN ÖNCE İSİMLERİ SÖYLEMİŞ

İddianamede yer alan bazı tanıkların ve olay esnasında hastaneye giden polislerin ifadelerinde Serkan Dönmez’in kendisini vurdurtan kişilerin isimlerini söylediği aktarılıyor.  Tanık A.G., “Serkan vurulduktan sonrada hastaneye gittim. Kendisini Ali H. ve Mehmet Kaya A. ‘nın vurdurduğunu" söylediğini ifade ederken, olay esnasında görevli polislerin ise, Selçuk Dönmez’e ‘Seni kim silahla vurdu” diye sorduklarında “ Beni Mehmet Kaya A. isimli şahıs yaraladı” dediğini, hastanede yaralı vaziyette bulunan Serkan Dönmez ile tekrardan görüştüklerinde kendisini silahla vuran sahsın Mehmet Kaya A.’nın olduğunu söylediğini belirttiler. Tanık M.U.’nun ise “Serkan Dönmez'i sedye ile içeri aldıkları sırada Serkan Dönmez'e " Serkan bunu kim yaptı "diye sorduğunu, Serkan Dönmez'in de kendisine "Evimden çıktığım esnada sana daha öncede anlattığım Mehmet Kaya A., Ali H. ve Ali A.’nın yanında gördüğüm ve ismini Selçuk ve E. olarak bildiğim iki kardeş yaptı" dediğini aktardı.

Olayın bazı tanıklarının ise verdikleri ifadelerinde ise, olay öncesinde sanıkların kaçtıkları motosikletin yanında dururken, yanlarına gelen Selçuk G.’nin, “motosikletin vitesleri ile oynamayın” şeklinde uyarıda bulunduğu, bu durumun ise cinayet öncesinde kaçmak için motosikletin hazır vaziyette bekletildiğini ortaya çıkardı.

TETİKÇİ DİNLEMEYE TAKILDI

Cinayetin tetikçisi Ahmet B.’nin olay sonrasında ismini tespit eden polislerin fotoğraf teşhisi yaptığı sıralarda, yakınlarını ve kendisini tanıyanları arayarak, polislere kendisini tanımadıklarını söylemesini istediği ortaya çıktı. 

Tanık M.B.’nin verdiği ifadesinde, “Ahmet bana, ‘polisler seni de ifade için çağırırlarsa muhtemelen çağıracaklar, sana fotoğraf ve video gösterecekler, sen de ‘tanımıyorum’ dersin, sadece okul çevresinden tanıdığını söylersin” dedi.

Ahmet B.’nin cep telefonu üzerinde mahkeme kararı ile yapılan dinleme esnasında, polis ekiplerinin görüştüğü ve ifadesini aldığı kişileri telefonla arayarak, “Fotoğraf teşhisinde beni teşhis etmeyin ve lakabımı yanlış söyleyin” şeklinde ifadelerde bulunduğu ve bu durumun ise telefon dinlemesi esnasında kayda alındığı belirtildi.

Yine dosyadaki bilgiye göre; olaya karışan sanıkların TCDD istasyonu yanında olaydan sonra buluşmalarını gösteren güvenlik kamerası kayıtlarının da Asayiş Şubesi cinayet bürosu ekiplerince bulanarak alındığı belirtildi. 

HER ŞEYİ ANLATTI

Cinayetin tetikçisi Ahmet B.’nin polise ve savcılığa verdiği ifadelerinde, “Serkan Dönmez’i tanımıyorum.  Selçuk G.’yi İstasyonda bulunan çay ocağında oturup sohbet ettiğim için tanıyorum. Ali H.’yi ise kardeşi ile arkadaş olmamdan dolayı tanıyorum. Mehmet Kaya A. Facebook’tan bana bir resim göstererek resmin Serkan Dönmeze ait olduğunu söyledi ve Serkan'ın ayaklarına sıkmamı söyledi. Ben kabul etmedim. Sonraki günlerde Mehmet Kaya A., beni arabasına alıp gezdirdi,, bira ısmarladı ve uyuşturucu verdi. Çevreyolu Turgut Temelli Kavşağı’nda büfenin karşı sokağındaki işhanın da beze sarılı bir silah verdi.  Daha sonra Ali H.ve Mehmet Kaya A., bana  Serkan Dönmez'in eve giriş çıkış saatlerini, aracının plakasını, evinin adresini vererek, evinin yerini gösterdiler” ifadelerini ileri sürdü.

“TABANCADAKİ BÜTÜN MERMİLERİ BOŞALTTIM”

Ahmet B. ifadesindeki iddialarını şöyle sürdürdü;  “Olay günü de İstasyon Çay ocağında Selçuk G. ile buluşup, Selçuk'un motosikleti ile Turgut Temelli Kaşvağı’ndaki büfenin karsısındaki çay ocağına geldik. Çay ocağına daha sonra Ali H. ve Mehmet Kaya A. geldi, birlikte kahvaltı yaptık. Daha sonra Selçuk G. çay ocağından ayrılarak Serkan Dönmez'in evinin bulunduğu yere gitti. Bende Selçuk G.’nin arkasından giderek bankta oturdum. Olay saatinde Serkan Dönmezin evden çıkması üzerine ıslık çalarak Selçuk G.’ye haber verdim. Selçuk G. motosikleti park ettiği yere giderken ben de Serkan Dönmez'in arkasından giderek ayaklarına sıktım. Tabancadaki bütün mermileri boşalttım. Sonra da Selçuk'un çalıştırmış olduğu motorun arkasına atlayarak başımda şapka, Selçuk'un basında kask vardı,  Öğretmenevine yakın bir sokağa geldik. Burada Selçuk G. benden silahı istedi. Taksi durağında bir taksiye binerek İstasyona gittim. 2 gün boyunca istasyonda dolaştım. 2 gün sonra evime yakın bir yerde oturan Ali H.’yi gördüm, Ali H. bana ‘ o adam ölmüş’ dedi. İstasyon civarında dolaşmaya devam ettim. Bu süre zarfında Mehmet Kaya A. bana harçlık verdi. Akabinde Mehmet Kaya A’nin İstanbul’a gittiğini, Selçuk G.’ninde tutuklandığını duyunca bende İstanbul'a gittim.  İstanbul’da Mehmet Kaya A. İle yüz yüze görüştük ve o görüşmelerde Mehmet Kaya A., bana, ‘Eğer seni polis alırsa, suçu üstlen ve polise de Serkan'ı F.G. vurdurdu, çünkü F.G.’nin  Serkan Dönmez'den alacağı vardı diye söyle’  seklinde ifade vermemi söyledi.”

Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Mehmet Kaya A. ve Ali H.ve Selçuk G.’nin ise verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız