SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Silahı İhbarında Bomba Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

Begüm Kartal cinayeti ile ilgili bulunamayan silah konusunda yapılan ihbarın değerlendirilmesi sonucu, 1 adet el bombası ile 1 adet boru tipi bomba ele geçirildiği jandarma tarafından açıklanırken, bu mühimmatın, cinayetle ilgili delilleri saklama suçlamasıyla bir süre önce tutuklanan Y.U. adlı şahıs tarafından araziye gömüldüğü iddialarının da bulunduğu öğrenildi. Jandarmanın açıklamasında da, ele geçen bombanın ne amaçla kullanılacağına ilişkin "ilginç" bir iddia da yeraldı.

Konuya ilişkin jandarmadan yapılan açıklamada özetle şöyle deniliyor:

"22.03.2006 günü saat 09:50 sıralarında; A.A. isimli şahsın 28.08.2005 tarihinde Battalgazi İlçesi Adagören Köyünde Begüm KARTAL'ın ateşli silah ile öldürülmesi olayı ile ilgili olarak halen cezaevinde bulunan Y.U. (40 yaşlarında)'nun bahse konu olaydan sonra tarihini ve saatini hatırlayamadığı bir gün akşam saatlerinde evinin bahçesine bitişik komşusuna ait evin çevresine çekilmiş olan tel örgünün sonunda bulunan Elektrik trafosunun altını kazarak bir paket gömdüğünü, muhtemelen o paketin olayda kullanılan silahın olabileceğini beyan etmesi üzerine aynı gün C.savcısı ile birlikte belirtilen mevkide yapılan araştırmada trafo dibinde gömülü vaziyette beyaz torba içerisinde birbiri üzerine naylon torbalar ile sarılı (1) adet taarruz tipi el bombası, (1) adet 12x21 ebadında el yapımı boru tipi el bombası düzeneğinin tespit edildiğini bu düzeneğin olaya müdahale eden güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı maksatlı yapıldığının değerlendirildiğini.."

Ele geçen bomba düzeneğinin Malatya Emniyet Müdürlüğü Bomba Uzmanları tarafından imha edildiği de açıklamada yeraldı.

Begüm Kartal cinayeti ile ilgili olarak 21 yaşındaki Osman U. adlı şahıs cinayet, akrabası Mehmet D. suç delillerini saklama suçlamalarıyla Ocak ayında tutuklanmışlardı. Son bomba olayı ile ilgili suçlanan ve cinayet zanlısı Osman U.'nun amcası olduğu belirlenen 40 yaşlarındaki Yaşar U. ise, "Suç delillerini karartma" suçlamasıyla, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız