SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet ve ''Şakaydı'' İddiası!..

A- A+ PAYLAŞ

Tevfik Temelli Caddesi’nde 2 yerinden vurulan ve askerden izinli geldiği belirtilen 20 yaşındaki genç, hastanede öldü. Katil zanlısı “şakalaşırken oldu” iddiasında bulundu.

OLAY..
Beydağı Devlet Hastanesi’ne, Cuma akşamı 19.15 sıralarında 2 yerinden ateşli silahla vurulmuş olarak kaldırılan 20 yaşındaki Yunus Can kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan polis, cinayet aleti olan kuru sıkıdan dönme tabanca bulurken, olayın zanlısı olarak 24 yaşındaki V.K.’yı yakaladı. Zanlının polisteki ilk ifadesinde, silahı şakalaşmak için Yunus Can’a doğrulttuğunu, bu sırada ateş aldığını öne sürdüğü belirtildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Cinayetle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi:

"22.09.2006 günü saat 19.15 sıralarında haber merkezinin Beydağı Devlet Hastanesi'ne ateşli silahla yaralı şekilde bir şahsın intikal ettiğini ve Y.C. isimli şahsın eks olduğunu bildirmesi üzerine bilinen yere intikal edilmiş, Devlet Hastanesi'nde şahsı getiren V.K., B.F. ve M.T. isimli şahıslar görülmüş, bu şahıslarla yapılan şifahi görüşmede maktül Y.C. isimli şahsın 7 aydır Tunceli ili Hozat İlçesi Jandarma Komutanlığında er olarak görev yaptığını ve Malatya iline izne geldiğini, askerlik harçlığını çıkarmak için askerden önce de çalıştığı V.K.'ye ait işyerinde çalıştığı tespit edilmiştir.

Şüpheli V.K.'nin alınan ifadesinde, kendisinin Y.C. ile çok samimi olduğunu, olay günü masaya oturduğunda Y.C.'nin kuru sıkı atar silahı eline geçtiğini silahın kuru sıkı fişek attığını bildiğini, kurusıkı silah ile bir defa kola şişesine sıktığını ve hiçbir şey olmadığını ve kendi aralarında şakalaşırken silahı Y.C.'ye doğrulttuğu esnada silahı istemeden ateşlediğini ve arkadaşı olan Y.C.'nin yere düştüğünü, o esnada arkadaşı Y.C.'nin vurulmuş olduğunu anladığını, B.F. ile birlikte Y.C.'yi hastaneye götürdüklerini beyan etmiştir.

Kuru sıkı silahın içerisinde bilye atar fişeğin olduğunu bilmediğini, Y.C. ile aralarında herhangi bir husumetinin olmadığını, olaydan dolayı da çok üzgün olduğunu beyan etmiştir.."

HASTANE BAHÇESİNDE..
Öte yandan, Beydağı Devlet Hastanesi bahçesinde saat 14.50 sıralarında elindeki bıçakla kendisini sağ ve sol bacağından yaralayan 26 yaşındaki F.K. adlı şahıs, polis tarafından ikna edilerek Acil Servise kaldırıldı. Şahısta 1 adet bıçak ile kuru sıkı tabanca çıktı.

SİLAHLI KAVGA..
Bu arada Cezmi Kartay Caddesi Sarıoğlu İşhanı’ndaki pavyonun sahibi olduğu bildirilen 33 yaşındaki M.K. ile aynı han içerisindeki kahvehaneyi işleten 36 yaşındaki T.K. ve 35 yaşındaki T.K. arasında 23.30 sıralarında tartışma çıktığı, şahısların karşılıklı olarak silahla birbirlerine ateş ettikleri, olay yerinde 1 komando bıçağı ile 1 boş kovan, 2 mermi çekirdeği bulunduğu, firar eden M.K.’nın arandığı bildirildi.

FOTOĞRAF: Yunus Can cinayetinin zanlısı polislerin arasında görülüyor. (Fotoğraflar: İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız