SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Zanlısı Ne Anlattı?

A- A+ PAYLAŞ

Pancar Kooperatifleri Birliği Malatya Şubesi Müdürü 45 yaşındaki Nusret Erbaş'ı, makamında tabancayla vurarak öldüren, birliğin eski başkanlarından Mustafa Balaban'ın, olaydan sonra teslim olduğu polise, müdürü kendisi aleyhine propaganda yaptığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Balaban, Çarşamba günü sevkedildiği adliyece tutuklandı.

Cinayetle ilgili olarak, Polis Bülteni'nde yer alan açıklamada şöyle denildi:

"25.07.2006 günü saat:14.00 sıralarında haber merkezinin, İnönü Mahallesi İstasyon Caddesi SS Malatya Pancar Ekiciler Kooperatif binası içerisinde kavga olduğu ve kavgada silah kullanıldığı şeklinde bildirmesi üzerine, olay yerine intikal eden ekiplerimiz tarafından kooperatif Müdürünün odasında N.E.’nin koltukta oturur şekilde eks olduğu tespit edilmiş, şüpheli M.B. ise olay sonrasında Yavuz 16 marka tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 8 adet 9 mm çapında MKE yapımı dolu fişek ile birlikte Müdürlüğümüz Kapı Karakoluna gelerek teslim olmuş, şüpheli ile yapılan şifai görüşmede kendisinin uzun yıllardır Pancar Ekiciler Kooperatifi yönetim kurulunda görev aldığını ve Kooperatifin genel merkezi ile sorunlarının olduğunu, Maktül’ün kendisi hakkında kötü propaganda yaptığını, olay günü kendisini telefonla arayarak olay yerine çağırdığını, kendisinin de kooperatife gittiğinde müfettişlerin geleceğini söylemesi üzerine borcunu ödemek istediğini söylediğini ve müdüründe ilgisiz davranarak sinkaflı sözler sarf etmesi üzerine, kendisinin de o an sinirlenerek rast gele silahla ateş ettiğini beyan etmiş, olay yerinde 7 adet 9 mm çapında boş kovan elde edilerek muhafaza altına alınmış olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Katil zanlısının, teslim olduğu Emniyet Müdürlüğü binasından Asayiş Şubesi'ne götürüldüğünde de, kendisine cinayeti niçin işlediğini soran basın mensuplarına, "Başka boyutları var.." dediği bildirildi.

Bu arada, polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından Çarşamba günü adliyeye sevkedilen Balaban, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Balaban'ın sorgusunun detayında, kendisinin Pankobirlik genel başkanlığına adaylığını engellemek, bunun için yıpratmak amacıyla özellikle görevlendirildiğini, kendisine telefon açıp hakaret ettiğini, kendisinin borç ödeme konusu için gittiğini, orada da hakaretlerini sürdürdüğünü, ayrıca elini "silah olduğunu bildiği" çekmeceye attığını, bunun üzerine kendisini korumak için paniğe kapılıp silahını ateşlediğini, pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Balaban, adliyeye getirildiğinde de, cinayetin "para yüzünden" işlendiği yolundaki haberlerin doğru olmadığını de öne sürdü ve bu konudaki haberlere tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız