SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayet Zanlısına Tutuklama..

A- A+ PAYLAŞ

Eski futbolcu Sadık Fırat'ın katil zanlısı emekli astsubay Mehmet H. (fotoğrafta önde soldaki)'nin yanı sıra kavgaya karışan iki kardeşinin polis tarafından gözaltına alındıkları, emekli astsubayın tutuklandığı, kardeşlerinin ise serbest bırakıldığı bildirildi. (Yandaki fotoğraftakiler) Bu arada, Fırat'ın 3 kurşunla vurulduğu açıklandı. Öte yandan, Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki bir lokantada 1 kişi tabancayla yaralanırken, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

POLİS AÇIKLAMASINA GÖRE SADIK FIRAT CİNAYETİ..
Polis; Fırat Mahallesi İpek Caddesi Hacı Osman Ergül apartmanının girişinde, Çarşamba akşamı saat 19.00 sıralarında meydana gelen ve 1966 doğumlu Sadık Fırat'ın öldürülmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak silahı ateşleyen emekli astsubay 1962 doğumlu Mehmet H.'nin yanı sıra kavgaya karışan kardeşleri 1969 doğumlu Nebi H. ve 1974 doğumlu Eser H.'nin de gözaltına alındıklarını açıkladı.

Olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nün basın bülteninde ise şu bilgi verildi:

"..Aynı apartmanda ikamet etmekte olan Sadık Fırat ile Mehmet H.'nin eşi arasında meydana gelen tartışmadan sonrası, olayın devamında Sadık Fırat ile şüpheliler arasında meydana gelen tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesi, astsubay emeklisi olan Mehmet H.isimli şahıs, belinde bulunan beylik tabancasını çekerek Sadık Fırat'a ateş etmiş, 1 adet kafa kısmından, 1 adet göğüs kısmından ve 1 adet sol baldırından silahla yaralanan Sadık Fırat, ilimiz Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla İ.Ü. Araştırma Hastanesine sevkedildiği sırada yolda hayatını kaybetmiş, olaydan sonra şüpheliler yakalanmış ve suç aleti olan 1 adet 7.65 çaplı Baretta marka tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 3 adet boş kovan ele geçirilerek zapt edilmiş olup, olay ile ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından Adliyeye sevkedilen zanlılardan, cinayeti işlediği gerekçesiyle Mehmet H.'nin tutuklandığı, 2 kardeşinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

ÇOCUK YÜZÜNDEN BAŞLAMIŞ..
Fırat'ın ölümüyle sonuçlanan olayın, çocukların kavgası yüzünden başladığı, daha sonra çocukların anneleri arasında meydana gelen tartışmanın, erkekler katılınca sopalı-yumruklu kavgaya dönüştüğü, bu sırada olaya tanık olan komşuların 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedikleri, polis ekibinin intikalinin 20 dakikayı bulduğu, ilk kavganın ardından astsubayın yardıma çağırdığı kardeşleriyle Fırat'ı önce sopalarla dövdüğü, daha sonra ateş ettiği öne sürülüyor. Görgü tanıkları, zanlının olaydan sonra bazı komşulara da silah çevirip tehditte bulunduğunu iddia ettiler.

LOKANTADAKİ OLAY..
Öte yandan, Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki bir et lokantasında da gece yarısından sonra 01.15 sıralarında meydana gelen olayda, Şahin Felek adlı şahıs tabancayla ayağından vurularak yaralandı.

Polis'ten edinilen bilgiye göre; lokantadaki olayla ilgili ifadesi alınan İhsan K.adlı şahıs, arkadaşı Şahin Felek ile lokantaya gittikten bir süre sonra, kendisinden daha önce para isteyen ve reddettiği Burhan C. adlı şahsın Cumali S. ve Yusuf K.adlı iki kişiyle lokantaya geldiğini, bu şahısların kendilerine saldırdıklarını, bunun üzerine belindeki tabancayı çekip havaya 2-3 el ateş ettiğini, bu sırada arkadaşı Şahin Felek'in ayağından yaralandığını öne sürdü.

Polis olay yerinde 5 adet boş kovan ile şahıslardan Cumali S.'nin üzerinde, bulundurma ruhsatlı 1 adet 9 mm. çaplı tabanca, 2 şarjör ve 21 merminin yanı sıra İhsan K.adlı şahsa ait 9 mm. çaplı tabanca, 4 mermi ele geçirildiğini, adliyeye verilen şahıslardan Burhan C.'nin serbest bırakıldığını, İhsan K., Cumali S. ve Yusuf K.'nın tutuklandıklarını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız