SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayete Adım Adım..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:02:36
Cinayete Adım Adım..
A- A+ PAYLAŞ

Fuzuli Caddesi'nde Salı akşamı bir kuruyemişçide alışveriş yaptıktan sonra, aynı caddede Kernek Meydanı'na yakın olan Ceyhan Apartmanı'ndaki evine giderken, apartmanın girişinde bıçaklı saldırıya uğrayarak öldürülen ve boynundaki altın zinciri gasbedilen 83 yaşındaki Dizan Aydın cinayeti aydınlatıldı. Polisin soruşturması sonrasında katil  ile gasbettiği altın zinciri kuyumcuya satan kadın arkadaşı yakalandılar. Elektrik dağıtım şirketinin taşeron firmasında elektrikçi olan 34 yaşındaki katil Turhan K. ile çevresinde "Sinem" diye tanınan kadın arkadaşı Rebiha T. tutuklandılar. Bu arada mahkemede cinayeti itiraf ettikten sonra ifade değiştiren Turhan T., bu kez cinayeti "Sinem" adlı arkadaşının yakını olan ve "Ebru" adıyla tanıdığı Dilek K. adlı kadının işlediğini öne sürdü. Turhan K., poliste, savcılıkta ve mahkemede cinayeti kendisinin işlediği itiraflarının ardından son anda, cinayet sırasında kadın arkadaşı  ile Dilek K.'nın da yanında bulduğunu, kendisinin yaşlı kadını tutarken, Dilek K.'nın bıçakla cinayeti işlediğini iddia etti. Katilin sorgusunda, 28 Eylül'de meydana gelen ve kayıtlara "faili meçhul" olarak geçen bir kapkaç olayının da faili olduğu da ortaya çıktı.

KAHVE ALMAYA GİTMİŞTİ 

20 Ekim Salı akşamı meydana gele olay şöyle gelişti: Malatya'nın tanınmış ve eski eğitimcilerinden emekli Öğretmen Ömer Aydın'ın eşi olan Dizan Aydın, kahve almak için, evlerine 300 metre mesafedeki eski Bağ-Kur binasının yanında bulunan bir kuruyemiş dükkanına gitti. Alışveriş yaptıktan sonra evine dönerken,  apartman girişinde saldırıya uğradı. Aydın, bir tanesi karın boşluğuna ve 2 tanesi ise boğazına olmak üzere 3 adet bıçak darbesi sonucunda ağır yaralandı. Kanlar içerisinde yatarken bir süre sonra komşuları tarafından fark edilerek olay yerine çağrılan ambulans ile kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay yerinde yapılan incelemede kadının boynundaki altın zincir ile alışverişe giderken kullandığı küçük para cüzdanının alınmış olduğu belirlendi.  Asayiş Şubesi ekipleri, cinayetin gasp amacıyla işlendiğini belirleyerek, soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

500 KAMERA KAYDI İNCELENDİ

Vahşi cinayet sonrasında Asayiş Şubesi ekipleri alarma geçirildi ve geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.  Tüm ekipleriyle cinayet üzerine yoğunlaşan Asayiş Şubesi elemanları, Fuzuli Caddesine çıkan tüm sokak ve caddeler başta olmak üzere  Kanalboyu, Cengiz Topel Caddesi, Kışla Caddesi, Valilik arkası, Emeksiz Caddesi ve bu caddeye çıkan sokaklar, İnönü Caddesi, Soykan Meydanı ve Kuyumcular Çarşısı, Çevreyoluna çıkan tüm cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek toplayarak incelemeye aldı. Elde edilen yaklaşık 500 kamera kaydı tek tek incelendi. Ayrıca MOBESE kameraları da incelemeye alındı.  

ÖNCE ŞAHSIN EŞKALİ BELİRLENDİ

Asayiş Şubesi ekipleri, Fuzuli Caddesi üzerinde elde ettiği güvenlik kameralarında Dizan Aydın’ı, alışverişten dönerken bir kişinin takip ettiğini fark etti ve bu şahsın eşkali üzerinde çalışma yürüttü. Olay öncesi ve sonrasını gösteren güvenlik kamerası görüntülerinde Dizan Aydın’ın arkasında yürüyerek takip eden şahsın, olay sonrasında kaçmış olduğu güzergah belirlendi. Bunun üzerine Asayiş Şubesi ekipleri şahsın geçtiğini tespit ettiği güzergahta  şahsı aramaya başladı. 

KAMERADAKİ AYRINTI OLAYI ÇÖZDÜ 

Titizlikle yürütülen çalışmada Valilik arkasında elde edilen bir güvenlik kamerasında eşkali belirlenen şahsın bir kişi ile konuştuğu görüldü.  Ekipler, cinayet zanlısının konuştuğu şahsı kısa sürede bularak, konuşmuş olduğu kişiyi sordu. Bu şahıs, cinayet şüphelisi olarak aranan şahsın kız arkadaşı olduğunu bildiği Sinem Kod adını kullanan Rebiha T.’nin bulunacağı adresi verdi. Kısa sürede Rebiha T’ye ulaşan ekipler, cinayet zanlısı olarak aradıkları kişinin Turhan K. adlı şahıs olduğunu belirledi.  22 Ekim Perşembe günü gece yarısı saat 00.30’da Eskimalatya’ya giden Asayiş Şubesi ekipleri, Turhan T.’yi babasının evinde yakalayıp gözaltına aldı.

BİRAHANEDE İÇMİŞ SONRA..

Yakalanan Turhan T., ifadesinde bir taşeron şirkette elektrikçi olarak çalıştığını, 1300 TL borcu bulunduğu için olay günü para aradığını, para vereceğini söyleyen bir arkadaşının para vermediğini, buna canı sıkıldığı için Cezmi Kartay Caddesi'ndeki bir birahanede alkol aldığını ve buradan ayrıldığını, Fuzuli Caddesi'nde yürürken, "adını hatırlamadığı" birinden ağrı kesici hap alıp attığını, caddede iken yaşlı bir kadının önünde yürüdüğünü gördüğünü, gözünün kadının elindeki bez para cüzdanına iliştiğini, borcunu bu cüzdanı alıp ödeyebileceğini düşündüğünü, yaşlı kadını takip ettiğini, apartmana girince arkasından içeri girdiğini, otomatik kapının kapandığını, kadının arkasında iken cüzdanı almaya çalıştığını anlattı. Turhan T., elindeki cüzdanı çekince kadının yere düştüğünü, bu sırada boynundaki altın zinciri farkettiğini, cüzdanı aldıktan sonra zinciri almak için elindeki meyve bıçağıyla önce karnına sonra da boynuna vurduğunu, kadının kendisini görmesini engellemek için yaraladığını, buradan çıktıktan sonra Beşkonaklar Caddesi'ni takiben Kışla Caddesi'ne doğru yürüdüğünü, bu sırada aldığı cüzdanı düşürdüğünü farkettiğini, ancak yürüyerel Tekke Camii'nin tuvvletine gittiğini, bıçağı tuvalete attığını, ellerini de lavaboda yıkadığını söyledi.

Polis ekiplerini bu cinayet şüphelisinin Tekke Camii’ne ve Kışla Caddesine giriş ve çıkışlarının kameralarında da şahsın geliş ve gidişini tespit etti. 

83 YAŞINDAKİ KADINI 2 BİN 100 LİRA İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Olay esnasında hap aldığını da belirttiği öğrenilen cinayet şüphelisi Turhan K.’nin, daha sonra Sinem ismiyle tanıdığı Rebiha T.’yi arayarak, bulunduğu yeri öğrendiğini, Rebiha T.'nin arkadaşı Dilek K. ile yemek yemekte olduğu lokantaya gittiğini, Rebiha'yı dışarı çağırarak, altın zincir bulduğunu, bunu bozduracağını söylediğini, daha sonra 2 kadınla birlikte kuyumcu dükkanının olduğu yere gittiğini, Rebiha K.'nın zinciri bozdurduğunu anlattığı öğrenildi. Katilin, 2 bin 100 TL'ya zinciri bozdurduktan sonra, paranın 500 TL'sini, daha önce zaman zaman borç aldığı Rebiha 'ya verdiğini, daha sonra onlardan ayrılarak yeniden Cezmi Kartay Caddesi'ndeki birahaneye gittiğini, orada alkol aldığını, gece eve gitmediğini ve bir otelde kaldığını, sabah işe gittiğinde haberlerde bıçakladığı Dizan Aydın'ın öldüğünü öğrendiğini söylediği belirtildi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Olayı aydınlatmak için yaklaşık 55 saat süreyle dosya üzerinde çalışan Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ve diğer ekipler, Dizan Aydın’ın öldürülmesi olayına ilişkin olarak cinayet şüphelisi olarak Turhan K. ve cinayete yardım ve yataklık suçlamasıyla da Rebiha T. hakkında soruşturma dosyasını hazırlayarak şüphelileri Adliyeye sevk etti. Her iki şüpheli de ifadede verdikleri Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Nöbetçi mahkeme ise her iki şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi.

“YAŞLI KADIN BANA HİÇ DİRENMEDİ”

Bu arada, cinayet şüpheli Turhan K.’nin bir kez daha mahkemede verdiği ifadesinde, “Ben kadını gasp ederken ve bıçaklarken kadının bana karşı her hangi bir direnmesi olmadı. Olaydan sonra kafam pek yerinde değildi. Sinem, (Rebiha T.). eskiden beri arkadaşımdır. Olay olduktan sonra onu aradım. Onun tanıdığı kuyumcu olduğunu biliyordum. Altını bozdurması hususunda bana yardımcı olacağını düşündüm. Bu sebeple olaydan hemen sonra Sinem'i aradım. Onunla cafenin orada buluştuk Ben Sinem'e altını bulduğumu söyledim ve altım bozdurmasını istedim. Daha sonra Sinem, Ebru ve ben Kuyumcunun oraya gittik. Sinem içeri girdi. Daha sonra arkasından Ebru'da kuyumcuya girdi. Daha sonra yanıma geldiklerinde Sinem bana kolyeyi 2 bin 100 TL'ye bozdurduğunu söyledi. Ben bu paranın 500 TL'sini Sinem e verdim. Çünkü daha önceleri de param olmadığında ben Sinem'den borç alırdım. Parayı bu sebeple verdim. Bu olay olurken yanımda Sinem yoktu. Yaptığım işten pişmanım” dediği öğrenilirken, mahkemede polisin olaydan sonra elde ettiği kamera görüntülerindeki kişinin de kendisi olduğunu söylediği öğrenildi.

“ALTIN KOLYE BAĞLANTI YERİNDEN KOPMUŞTU”

Şüpheli Rebiha T.’nin ise verdiği ifadesinde,  “Turhan K.’yi cafede takıp birlikte oyun oyladığımızdan dolayı tanırım. Dilek isimli şahsı da 3 ay boyunca birlikte arkadaşlık yaptığımız için tanırım.  Turhan K., beni telefonla arayarak beni yanına çağırdı. Bana bir altın kolye uzattı. Altın kolyenin bağlantı yeri kopmuş ve zinciri uzamış bir haldeydi. 'Senin tanıdığın kuyumcu var, beraber gidip bozduralım' dedi. Ben, Dilek ve Turhan birlikte kuyumcuya gittik. 2 bin 135 TL'ye bozdurduk. 2 bin 135 TL tuttu. Kuyumcu bana 2.100 TL çıkardı ve ' Abla şu an 2.100 TL var. Akşamüzeri olduğu için bozuk çıkmadı' dedi. Ben de 6 yıldır alışveriş yaptığı için ' Tamam sonra verirsin' diyerek 2 bin 100 TL parayı aldım ve dışarı çıktım. Dışarıda Turhan'a 2 bin 100 TL parayı verdim. Turhan bana ev taşıyacağımı ve zorda olduğumu bildiği için 500 TL parayı yardım amaçlı verdi” ifadelerini kaydettiği öğrenildi.

MAHKEMEDE DURUŞMA BİTERKEN İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ 

Cinayet  şüphelisi Turhan K.'nın, mahkemede tekrar söz alarak,  “Sayın Hakimim size bir durumu izah etmek istiyorum. Ben her ne kadar olayı tek başıma yaptığımı beyan etmiş isem de, olayın olduğu esnada yanımda Rebiha ve Ebru olarak tanıdığım Dilek K.'da olay mahallindeydi. Apartman boşluğunda yaşlı kadını  ben kollarından tuttum.  Ebru, meyve bıçağı ile yaşlı kadını bıçakladı.  Yaşlı kadından aldığımız altınları ve cüzdanı bana verdiler. Ben Beşkonaklar istikametine gittim. Onlar ise yanımdan ayrıldılar. Ben yürürken cüzdanı düşürmüştüm. Daha sonra kendisiyle telefonlaşarak irtibat kurduk.“ iddiasında bulunduğu haber alındı.

Mahkeme, Turhan K. ve Rebiha T.'yi tutukladı. Katilin son anda cinayeti işlediğini öne sürdüğü Dilek K.'nin de yeniden ifadesine başvuracağı öğrenildi.

KAPKAÇIN FAİLİ DE O ÇIKTI..

Bu arada, cinayet şüphelisi Turhan K.’nın kapkaç şüphelisi olarak arandığı da ortaya çıktı. Cinayet olayı nedeniyle görüntüleri incelenirken, merkez Hamidiye Mahallesi Aşıklar Sokakta 28 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen kapkaç olayı da aydınlatıldı. Cinayet şüphelisi Turhan K.’nın aynı zamanda 28 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen kapkaç olayının da şüphelisi olduğu belirlendi. Şüpheli Turhan K.’nın kapkaç olayını itiraf ettiği ve “Yolda yürürken karşımda bir bayan geliyordu, elinde cüzdanı vardı. O esnada maddi durumunun iyi olmaması, paramın hiç olmaması ve psikolojimin bozuk olması nedeniyle bayan tam yanımdan geçerken elinde bulunan cüzdanı alarak kaçtım. Niyazi Mısrı Caddesine gittim, orada cüzdanı açtı. Cüzdanda 100 TL para, bayan nüfus cüzdanı ve kartvizitler vardı. Parayı aldım ve cüzdan ile içinde bulunanları Adliye civarında yakarak imha ettim. Ben o olay öncesinde bayanı kesinlikle takip etmedim” dediği öğrenildi.

ÖZEL HABER: Burhan KARADUMAN

FOTOĞRAFLAR: Ferdi DURDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız