SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayete Kurban Gitmişler

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'nin Pertek ilçesinde, ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki bağ evinde şişlenerek öldürülen iki emekli öğretmenden 70 yaşındaki Sakine Genç toprağa verildi. Öldürülen Malatya nüfusuna kayıtlı Şener Canvarol'un cenazesi ise yakınları tarafından defnedilmek üzere Manisa'ya götürüldü.

Yaşanan korkunç cinayetin ardından ilçede tedirginlik yaşanırken, emekli öğretmen Sakine Genç için Pertek Devlet Hastanesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Genç'in eşi avukat Kemal Genç, Amerika'da yaşayan kızları Şilan ve Betül, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin'in yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Genç'in cenazesi, kılınan namazın ardından Kayabaşı mevkiindeki mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze töreninde Genç'in eşi ve kızlarının güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Evden herhangi bir eşyanın çalınmadığını belirten Sakine Genç'in yakınları, olayı anlamakta güçlük çektiklerini ifade ettiler.

İlçe sakinlerinden Metin Orhan, "Pertek ilçesinde ilk kez böylesine hunharca bir cinayet işlendi. Bu olayın fail ya da faillerinin bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz. İlçe halkında ciddi bir tedirginlik var. Bu olay bir an önce çözülürse insanlar rahatlayacak" dedi.

İlçe sakinlerinden Mustafa Gel ve Cafer Demir de, cinayetin ilçede ilk olduğunu ve ilçe halkı arasında ciddi tedirginlik yarattığını dile getirdiler. İstanbul'da yaşayan ve yazları ilçeye gelerek bağcılıkla uğraşan emekli sınıf öğretmeni Sakine Genç için ilçe sakinleri, "O adeta kanatları olmayan bir melekti. Toprakla uğraşmayı, insanlara yardım etmeyi çok severdi. Kimseyi incittiğine tanık olmadık. Böylesine iyi yürekli bir insanın hiçbir düşmanı olamaz. Bu cinayeti işleyen ve meleğimizi bizden alan kişi ya da kişilere lanet okuyoruz" diye konuştular.

Genç ile birlikte öldürülen Malatya nüfusuna kayıtlı emekli beden eğitimi öğretmeni Şener Canvarol'un (65) cenazesi ise, yakınları tarafından Elazığ Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak toprağa verilmek üzere Manisa'ya götürüldü.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde önceki gün bir bağ evinde sabaha doğru yangın çıkmış, itfaiye ekipleri yangın sonrası 2 kişinin cesedine ulaşmıştı. Elazığ Fırat üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda yapılan otopside, Sakine Genç ile Şener Canvarol'un 3 veya daha fazla kişi tarafından kafalarına sert cisimlerle vurulduktan sonra şişlendikleri belirlenmişti. Yapılan otopside Genç ve Canvarol'un başlarına sert bir cisimle vurulması nedeniyle beyin kanaması geçirdikleri belirlenirken, cesetlerde onlarca şiş yarası tespit edildi. Otopside, Genç ve Canvarol'un bu darbe ve yaralar nedeniyle yaralandıkları, yangın sırasında dumandan zehirlendikleri, vücutlarındaki yanıkların ise ölümden sonra oluştuğu belirlendi.

Emniyet yetkilileri, olayın aydınlatılması amacıyla bütün delillerin toplanarak incelediğini ve Adil Tıp'tan gelecek kesin raporu beklediklerini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız