SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evden Çıktı, Ölüme Böyle Yürüdü..

A- A+ PAYLAŞ

  • Evinden çıktıktan sonra yürürken uğradığı silahlı saldırıda öldürülen şahısla ilgili cinayet davasının görülmesine devam edildi.

Malatya’da Eylül 2014’te işlenen cinayetle ilgili davanın 6. duruşmasında mahkeme, dosyanın mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı'na verilmesini kararlaştırdı, sanıkların tahliye taleplerini reddetti ve duruşmayı erteledi.

EVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı civarında meydana gelmişti. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan 33 yaşındaki Serkan Dönmez (küçük fotoğrafta) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, telefonla konuşarak yürümekte iken silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Serkan Dönmez, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra motosiklet ile cinayeti işleyen tetikçi şüpheliyi kaçırmakla suçlanan motosiklet sürücüsü S.G. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

cOlaydan 7 ay sonra Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan çalışma sonucunda olayın tetikçisi olduğu iddia edilen A.B. (21) ile olayın azmettiricileri oldukları iddia edilen A.H. (40) ve M.K.A. (29) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar A.B. ve S.G. “Tasarlayarak Kasten Öldürme”, sanıklar A.H. ve M.K.A da, “Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Azmettirme” suçlarından yargılanıyorlar.

Davanın 6.duruşmasında A.A. ve M.F.G. tanık olarak dinlendi. Tanıklar olaya ilişkin olarak görgüye dayalı bilgilerinin olmadığını ileri sürdüler.

HEM MONTAJ, HEM TESADÜF SAVUNMASI

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar ve avukatları, sosyal paylaşım sitesinde kendilerini bir arada gösteren ve 2013 yılında eklendiği belirtilen ve dava dosyasına giren fotoğrafların fotomontaj olduğunu ileri sürürken, bazı şüpheliler aynı fotoğrafta bulunmalarının ise tamamen tesadüf eseri olabileceğini ileri sürdüler.

Mahkeme heyeti dosyanın mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına verilmesini, tutuklu sanıklar A. B., S. G., A.H. ve M.K. A.’nın tahliye taleplerini red ederek tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

ÖLMEDEN POLİSE İSİM VERMİŞTİ

Bu arada, daha önce cinayet davasının duruşmasında ifade veren Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu’nda görevli polis memurları H.K. ve H.D., “Olay yerinde Serkan isimli şahıs ayaklarından yaralı şekilde yatıyordu. Biz kendisine kendisinin kimin vurduğunu sorduk. Kendisini K.A. isimli şahsın vurduğunu söyledi akabinde kaldırıldığı Devlet Hastanesi’ne gittiğimizde yine kendisini kimin vurduğunu sorduk. Kendisini K. isimli şahsın vurduğunu söyledi. Biz de bu konuda tutanak düzenledik” demişlerdi.

OLAY ARAÇ KAMERASINDA..

Öte yandan, olay esnasında o bölgede bulunan bir bankaya ait para transfer aracındaki kameranın, cinayet anını baştan sona kadar kayda aldığı görülüyor. Kamera kaydına göre; Serkan Dönmez telefonla konuşur vaziyette evinin bulunduğu apartmandan dışarı çıkıyor, bir süre yürüdükten sonra, silahlı saldırıya uğruyor ve yere düşüyor. Kameranın uzak açısında kaydedilen cinayette, silahı kullanan şahıs ise sağdan hareketlenerek yanına gelen motosikletin arkasına binerek kaçıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (8 yıl önce)
    Bu cinayet videolarini vermeyin. Gecen gunde cezmi kartaydaki cinayeti izlettirmisdiniz. Belki size kazandirdigi cok,belki en cok izlenen haberiniz ama topluma kaybettirdigi daha fazla. İyi calismalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • aydın göver (8 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    kardeş onu verme bunu verme neyi vereceksin herkesin başına gelebilir toplum olarak uyanık olmamız lazım.
    0
    0
    Yanıtla