SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cinayeti İtiraf Ettiler'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kayıp olduğu polise bildirilen ancak 18 ay sonra Asayiş Şubesi'nin yaptığı araştırma sonucunda namus meselesi nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıkan Hanife Durak adlı kadın ile ilgili cinayet olayından dolayı 8 kişi adliyeye çıkartıldı.

Malatya merkez Yamaç Mahallesi'nde 18 ay önce kaybolduktan sonra izine rastlanmayan, ailesinin de polise kaybolduğu şeklinde ihbarda bulunulan Hanife Durak (40) adlı kadının Asayiş Şubesince yapılan araştırma sonucunda kaybolmadığı ve kocasının kardeşleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Asayiş Şubesince olayla ilgili olarak gözaltına alınan öldürülen kadının kocasını erkek kardeşleri ile kız kardeşleri olan R.D., İ.D., K.D., Ü.D., M.D., Y.G.H.Ç. ve T.E.. adlı şahısların polisteki sorgusu tamamlandı. Şahıslar Malatya Adliyesi'ne sevk edildi.

ÖNCE POLİSİ YANILTMAK İSTEDİLER
Olaya ilgili olarak bilgi veren Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, olayla ilgili olarak verdiği bilgide, "Müdürlüğünce kayıp olarak aranan Hanife Durak isimli şahsın bulunmasına yönelik olarak 18 aydır titizlikle yürütülen soruşturma çerçevesinde; 2009 Yılı 11 ayında şüpheli T. E isimli şahıs müdürlüğümüze gelerek kayıp Hanife Durak isimli şahısı İzmir otogarında gördüğünü beyan etmiştir. Ancak şahsın verdiği bu beyan beyan doğrultusunda İzmir ili otogarı ve civarında kurulu şüpheli şahsın belirttiği güne ait güvenlik kamera kayıtları İzmir İl Emniyet Müdürlüğü vasıtası ile tedarik edilmiş ve görüntüler üzerinde uzun süren incelemeler neticesinde T. E isimli şahsın yalan beyan verdiği şüphesi uyanmıştır. Şahıslar T.E isimli şahsın ifadesinden sonra dosyanın kapandığı düşüncesiyle daha rahat davranmışlardır ancak, görevlilerimiz şahısları araştırmaya devam etmiş ve yeni somut deliller elde edilmiştir. Şüpheli T.E. isimli şahıs ile yapılan son görüşmede toplanan tüm deliller ışığında kayıp şahıs Hanife Durak'ın öldürüldüğünü itiraf etmiştir. Bunun üzerine diğer şüphelilerin Hidayet Mahallesi'ndeki ikametlerine yapılan operasyon neticesi R.D., İ.D.,K.D., Ü.D., M.D., Y.C., ve H.Ç. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlardır" dedi.

"ALDATMA İDDİASIYLA NAMUS CİNAYETİ"
Asayiş Şube Müdürü Pehlivan şunları söyledi:

"Yapılan tahkikat neticesinde kayıp Hanife Durak'ın kaynı R.D tarafından kayıp söz konusu olduğu 8 Mart 2009 tarihinde Yamaç Mahallesinde kardeşi M.D' i aldattığından dolayı aralarında çıkan tartışma neticesi bıçakla öldürüldüğü, olaydan sonra Hanife Durak'ın R.D tarafından olay mahallinde alınarak çuval içerisinde cesedin Hidayet Mahallesi'ndeki ikamet içerisine götürülüp gömüldüğü, 31/07/2010 akşamı polislerin cesedi bulmasından korktuğundan evin avlusunda cesedi yakıp yok ettiği tespit edilmiştir. Belirtilen adreste yapılan kazı çalışması sonucunda maktul Hanife Durak'a ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları, 1 çift terlik, çuval lifleri ve siyah kumaş parçası ele geçirilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız