SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cinayetin Arkasındaki Güçler Biliniyor Ama.."

0
Güncellendi - 2016-10-02 21:18:12
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi katliamında öldürülen 3 misyonerden Alman Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzanna Geske, Zirve Yayınevi Davası’nda karar çıkmasına sevindiğini ifade ederek, “Üç kişi öldürülmüş, onlar artık yok. Ne ceza verilirse verilsin onlar geri gelmez” dedi.

Çocuklarının eğitimi dolayısıyla Almanya’da bulunan ve karar duruşmasına katılamayan Geske, “Karar duruşmasına gelemedik. Bunun için biraz üzüldüm. Aslında gelmek istedik ama maalesef olmadı. Davada karar verilmesine çok sevindim. 9 sene her ay orada oturup davayı takip etmek, dinlemekten bıktım. Karar verilmesi benim için çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Geske, cinayetin asıl sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir’in 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almalarına karşın “evlerinde elektronik kelepçe ile adli kontrol altında” tutulmalarına karar verilmesinin kendilerini çok şaşırttığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Tabi ki hapse atılmaları gerekiyordu. İlk kararda elektronik kelepçe takılarak, eve gönderilmelerine şaşırdık. Hala böyle nasıl devam eder? Diye düşündük. Tutuklandıkları ve hapse girdikleri haberini alınca sevindik, bu daha iyi oldu. Bu nasıl oldu onu da bilmiyorum. Türkiye’deki hukuk sistemini anlamıyorum. Ama bence Cumhuriyet Savcısı itirazıyla çok iyi yaptı. İtiraz etti, tutuklama çıktı ve bence iyi oldu.”

Cinayetin arkasında başka güçlerin olduğunu ancak delil bulunamadığını kaydeden Geske, “Bu cinayetin arkasında tabi ki başka güçler var. 9 senede bulunamadı. Sadece o 5 kişiyi tutuklayıp, ceza vermek kolay olacaktı. Ama biz gerçekten o arkadaki güçleri bulmak istedik ama onu bulamadık. Bunun içinde dava uzun sürdü. Bence arkasındaki güçler biliniyor ama delil bulunamadı” diye konuştu.

Geske’nin oğlu Lucas Geske ise “Ben aslında karara şaşırmadım. Cinayet zanlılarının yaptıkları olay, bana ve aileme yapıldı. Bana yaptıkları için onları afettim. Artık gerisi devlete kalmış. Onlar için en iyisini diliyorum” diye konuştu.

Geske'nin büyük kızı Michael Geske de “İsa Mesih adil bir Tanrı bu yüzden adalet yerini bulunca hoşnut olur. O sevindiği için bende seviniyorum” ifadesini kullandı.

ARŞİV FOTO: Suzanna Geske, oğlu Lucas ve küçük kızı Miriam (arkadaki) daha önceki duruşmalardan biri için Malatya Adliyesi'ne gelirken

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

geskeailesizirve

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız