SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayetin 'Tetikçisi' Yakalandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:21
Cinayetin 'Tetikçisi' Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaklaşık 7 ay önce bir kişinin silahlı saldırı sonucunda öldürülmesi olayında tetikçi olduğu öne sürülen şüpheli ile olayın azmettiricileri olduğu iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı’na yakın mevkide yaşanmıştı. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan Serkan Dönmez (33) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Serkan Dönmez, kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra motosiklet ile cinayetti işleyen şüpheliyi kaçıran motosiklet sürücüsü Selçuk G. (29) yakalanmış ve ardından kardeşi ve Ali H. ile birlikte tutuklanmıştı.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, cinayetin tetikçi tutularak işlenmiş olma ihtimali üzerinde yola çıkarak çalışmalarını 7 aydan beri sürdürüyordu.  Cinayet ile ilgili her türlü ip uçunu ve bilgiyi sonuna kadar araştıran Asayiş Şubesi ekipleri, gizlilik içinde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda cinayeti işleyen tetikçi ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen 2 şüphelinin ismine ulaştı.

Olayın alacak-verecek meselesi nedeniyle işlendiği belirlenirken, Asayiş Şubesi ekipleri katil zanlısı ve olayın tetikçisi Ahmet B.’nin (22), kendisini olaydan sonra motosiklet ile kaçıran Selçuk G. ile birlikte Serkan Dönmez’in evinin önünde beklediğini, Serkan Dönmez evinden çıkarken, Selçuk G.’nin gidip, motosikleti çalışır vaziyete aldığını, tetikçi Ahmet B.’nin ise Serkan Dönmez’in cep telefonla konuşurken arkasından yaklaşarak tabanca ile 3-4 el başına doğru ateş ettiğini tespit etti. Cinayetin şüphelisi Ahmet B.’nin motosiklet ile kaçırılırken, değişik cadde ve sokaklardaki işyerlerinin güvenlik kameralarına da takıldığı öğrenildi.

Katil zanlısı ve olayın tetikçisi Ahmet B.’yi tespit eden Asayiş Şubesi ekipleri, ardından cinayetin azmettiricileri ile ilgili çalışmasını da derinleştirerek Ali H. (38) ve Mehmet K. adlı şahısların isimlerine ulaştı. 

Gizlilik içinde sürdürülen operasyon sonucunda deliller tamamlandığında önce cinayet zanlısı Ahmet B.’yi, ardından da eş zamanlı olarak olayın azmettiricileri olduğu iddia edilen Ali H. ve Mehmet K. adlı şüphelileri düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Cinayet zanlısı Ahmet B., 30 Mart Pazartesi günü sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Ali H. ve Mehmet K. ise Salı günü Adliyeye sevk edildiler ve tutuklanarak cezaevine konuldular. Cinayet olayı ile ilgili olarak tutuklu sayısı 4’e yükseldi. 

Asayiş Şubesi ekiplerinin cinayete ilişkin olarak çok sayıda delil elde ettiği, ancak soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunduğu öğrenildi.

Bu arada, olayın azmettiricisi olarak tutuklanan Ali H.’nin cinayetin ardından tutuklandığı, ancak bir süre sonra tahliye edildiği, tahliyesi sonrasında yapılan takipte cinayetle ilgili olarak yeni irtibatlarının elde edildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız