SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cinayetlere 2 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da üniversite öğrencisi Alper- Dilek Özdemir (üstteki fotoğrafta) öldürülmesi olayında, silahı temin ettiği iddiasıyla katil zanlısının amcası da gözaltına alındı. Adliyeye verilen katil zanlısı ve amcası tutuklandılar. Bu arada cenazeler de toprağa verildi. Bu arada, olayın gençler arasındaki mezhep farklılığından meydana geldiği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Malatya merkez Samanlı Mahallesi'nde A.A. (18), ablası Dilek Özdemir (19) ile ablasının eşi Alper Özdemir'i (20) tabancayla vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra polisi arayarak ablasını ve eniştesini vurduğunu belirten A.A, olay yerine gelen polislere teslim olmuştu.

İnönü Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Alper ve Dilek Özdemir'in resmi nikahlı yaptırmalarına rağmen henüz düğün yapmadıkları, olay günü de düğün hazırlığı için kız evinde bulundukları ve düğün tarihini de 27 Ocak olarak belirledikleri öğrenildi.

Genç çiftin kızın ailesinin karşı çıkması nedeniyle ailelerinden habersiz nikah kıydırdıkları belirtildi.

Katil zanlısı A.A.'nın polise verdiği ifadesinde tabancayı amcası 40 yaşındaki Soner A.'dan aldığını iddia ettiği, bunun üzerine polisin olayın töre cinayeti olma ihtimali üzerine amca Soner A.'yı da gözaltına aldığı öğrenildi. Amca- yeğen gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

Alper Özdemir'in cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilirken yakınları fenalık geçirdi. Dilek Özdemir'in cenazesinin ise başka bir mezarlıkta toprağa verildiği öğrenildi.

Bu arada, Alper Özdemir'in Alevi, Dilek Özdemir'in Sünni olmaları ve kız tarafından bazı kişilerin bu evliliğe karşı çıkması yüzünden olayın meydana geldiği iddiaları da ortaya atıldı.

POLİS AÇIKLAMASI..
Cumartesi günü öğle saatlerinde işlenen cinayet, polis vukuat raporunda şu bilgilerle yeraldı:

"10/01/2009 günü saat: 12.20 sıralarında haber merkezinin yukarıda belirtilen adreste silahla yaralama olayının olduğunu bildirmesi üzerine olay yerine intikal eden görevlilerimizce A.Ö. ve D.Ö. isimli şahısların şüpheli A.A. tarafından silahla olay yerinde öldürülmüş oldukları görülmüş, olayı gerçekleştiren şüpheli A.A. olay yeri yakınlarında yakalanmış ve kendisinden 1 adet Browning marka tabanca, tabancaya ait şarjör, pantolonunun sağ cebinde (3) üç adet MKE yapımı 7,65 mm. çapında mermi ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, şüpheli A.A. alınan şifai beyanında silahı amcası olan diğer şüpheliden aldığını beyan etmiş olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız