SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çini Kursuna Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2016-11-26 03:20:40
A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel El Sanatlarımız arasında önemli bir yer tutan Çini Sanatı, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı atölyeyle 5 yıldır kesintisiz olarak sürdürülüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde MABESEM kursları kapsamında devam eden Çini Atölyesi gün geçtikçe kalitesini arttırıyor. İlk olarak 2011 yılında açılan Çini Kursu, Usta Öğretici Semra Özdemir’in nezaretinde Malatya’da sanata katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki Çini Atölyesi hakkında bilgiler veren Usta Öğretici Semra Özdemir, “İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik Mezunuyum. 2011 yılında Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde Çini Kursu vermeye başladım. O günden bu yana 200’ü aşkın kursiyer kayıt yaptırarak atölyemizden yararlandı. Gerek yaptığımız çalışmalar olsun gerekse kursa olan ilgi, alaka ve kişilerin kursa olan duygularını anlamak adına olsun çok güzel yol aldığımızı düşünüyorum. Yapılan çalışmalarımızın kalitesi yıl geçtikçe gün geçtikçe arttı. Bu sanata ilgisi alakası olan insanlar geldikçe atölyemizin kalitesi daha da arttı” dedi.

Çini Sanatını seven herkes bekleniyor

Tüm Malatyalıların Sanat Merkezini ziyaret etmelerini ve Çini kursunu da görmelerini istediğini kaydeden Semra Özdemir, “İlgisi olan tüm hemşerilerimizi Çini yapmaya davet ediyorum. Her meslekten vatandaşlarımız bugüne kadar kursumuza geldi. Bu işe gönül vermiş, bu sanatı sevmiş herkesi bekliyoruz. İlgili insanlar geldikçe bizlerin de motivasyonu artıyor. İlgili olan 15 yaş üstü çocukları da kursumuza kabul ediyoruz. Aileler de çocukları ders çalışma yoğunluğundan biraz olsun buraya göndererek farklı bir uğraşla adeta psikolojik destek almalarını sağlayarak çok önemli bir iş yapmış olurlar. Burası bir rehabilitasyon eğitimi gibi. Güzel bir atölyemiz var. Kursiyerlerimiz hep memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Biz de onlardan memnunuz. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MABESEM Çini Kursu’na kayıt yaptırılarak hafta içi günlerde devam edilebildiği kaydedildi.

Bülten

cini1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız