SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çini Kursuna Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:45
A- A+ PAYLAŞ

Çini Seramik Kursu’nun ilgi gördüğü bildirildi. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Veysel Güler, “Malatya Merkez ilçe Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa her yaştan katılım var. Çini deyince herkesin bildiği gibi Kütahya da yaygınlaşmıştır. Ancak son zamanlarda Malatya da çini sanatına ilgi artıyor” dedi.

Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi seramik çini kursu usta öğreticisi Kıymet Bali ise, kursa büyük bir ilgi olduğunu insanların evden, işten arta kalan boş vakitlerini çini seramik kursuna gelerek geçirdiklerini söyledi.

Bali, “Her yaştan ve meslek gurubundan insanların Halk Eğitim Merkezine gelerek seramik çini öğreniyor. Çini denildiği zaman herkesin kafasında zor üstesinden gelmenin zor bir sanat olduğu düşünülüyor. Emek ve zaman isteyen bir sanat. Engelli öğrencilerimiz dahi severek ve isteyerek çalışmalarımıza katılıyor. Yapılan eserleri sergileyerek çini seramik kursunu Malatya da daha da geniş kitlelere yaymayı planlıyoruz. Kurs süresi 4-6 arasında değişiyor. Yeni başlayan kursiyerler ilk ay biraz zorlanıyorlar fakat daha sonra eğlenerek kursa devam ediyorlar. Genciyle yaşlısıyla tüm hemşerilerimizi Malatya Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezindeki kursumuza bekliyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız