SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çin'i Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Alperen Ocakları tarafından düzenlenen basın açıklamasında Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik olaylar protesto edildi.

Alperen Ocakları tarafından Çin'in Sincan Bölgesi'ndeki olaylara tepki amaçlı olarak Yeni Camii önünde eylem yapan gruba, vatandaşlar da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen, gerekirse Çin'e gidip savaşabileceklerini söyleyerek, hükümete yaşanan olayların durdurulması için girişimlerde bulunulması çağrısında bulundu. Grup üyeleri Çin bayraklarını ateşe verirken, eylemin son bulmasıyla grup olaysız bir şekilde dağıldı.

TSO PROTESTOSU
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto etti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza yaptıkları ortak açıklamayla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara tepki gösterdiler. Yapılan ortak açıklamada şu ifadeler aktarıldı:

"Çin'in tüm dünyanın gözleri önünde, birleşmiş milletleri, insan haklarını ve insanlık onurunu hiçe sayarak, Doğu Türkistan'da masum insanları, kadın çocuk yaşlı demeden hunharca katletmesinin insanlık dışı olduğunu söylüyor ve bu soykırımı nefretle kınıyoruz. Çin'de 'Doğu Türkistan' adını kullanmak resmi olarak da yasaktır. Doğu Türkistan, Çin topraklarının 6'da 1'ini oluşturur. Çin'in nükleer denemelerini bu bölgede yaptığı zaten bilinen bir gerçek. Çin adeta bölge halkını kobay olarak kullanmaktadır.

Bu zulmü durdurabilmek için diplomasinin bütün maharetleri kullanılmalı İslam dünyası, AB ve BM bir bütün olarak bu konuda samimiyetle gayret sarf etmeli. Elbette sadece Doğu Türkistan'daki değil dünyanın her yerindeki katliamlar sona ermeli. Zaten BM bu gaye için kurulmadı mı? Birleşmiş Milletleri bu soykırıma sessiz kalmamaya davet ediyoruz. İşte biz de tam bu sebeplerden ötürü Çin'in Doğu Türkistan'da Sincan Uygur Bölgesi'ne uygulamış olduğu bu vahşeti protesto ediyor bölgede akan kanın, uygulanan
vahşetin biran önce durdurulmasını istiyoruz."

MÜSİAD'IN TEPKİSİ
Bu arada Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namik Şahin, yaptığı açıklamayla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto etti.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namik Şahin, yaptığı açıklamada, "İkinci menfur hadise, tam bir katliama dönüşen, Sincan özerk bölgesinde Çin tarafından sergilenen vahşettir. Doğu Türkistan olarak bilinen özerk Sincan bölgesine yönelik, soykırımı çağrıştıran katliama hiç kimse sessiz kalamaz. Yüzyıllardır İslam dünyasının bir parçası olan Doğu Türkistan'a yönelik bu vahşet, bu katliam ve soykırım derhal sona erdirilmelidir. Bu arada Doğu Türkistan'a yönelik vahşetin Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bölgeye ziyaretlerinin akabinde çıkmış olması da manidardır. Malatya MÜSİAD şubesi olarak, hem Almanya'daki ırkçı terörü, hem Çin'in sergilediği vahşeti kınıyor yetkilileri gerekli duyarlılığı göstermeye, her zaman zulme karşı olmuş insanımızı, duyarlılığın bir göstergesi olarak Çin mallarını boykota davet ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız