SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çinli Maden Şirketi Arguvan'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:09
Çinli Maden Şirketi Arguvan'da
A- A+ PAYLAŞ

Çinli Cenhan Madencilik şirketi, Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Akören köyünde bakır rezervi bulunan 250 dönümlük arazinin işletme hakkını 10 yıllığına aldı. 

Cenhan Madencilik’in sahibi Jiang Han, bakır madeni işletmesini kısa vadeli değil uzun vadeli düşündüklerini, Türkiye’deki kanunlara uygun olarak çalışma yapacaklarını söyledi. Bakır rezervi olduğu öngörülen 250 dönüm alanın 10 yıllık işletme hakkını aldıklarını belirten Han, 30 yıllık rezerv olduğu belirtilen alandan çıkaracakları bakırı Hekimhan’a, oradan da Mersin’e taşıyacaklarını kaydetti. Köylüleri rahatsız etmemek için kuracakları işletmenin yolunun ayrı olacağını kaydeden Jiang Han, gürültü ve toz olmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Yüksek tekniklerle çalışacaklarını ve istihdam yapacakları işçileri Arguvan’dan alacaklarını açıklayan Han, “Arguvan için ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyorum, yapmaya da hazırım. Sanki kendi evimdeymişim gibi hissediyorum. Arguvan halkını çok seviyorum” dedi.

Türkiye’nin doğu bölgesinin madencilik konusunda çok zengin olduğunu ifade eden Han, “Malatya’da araştırma yaptıktan sonra bakır üzerine bir yatırım yapmayı düşündük. Çin’deki ileri teknolojileri buraya getirmek istiyoruz. Bu teknikleri de burada bırakmak istiyoruz. Türkiye’deki güzel gelenekleri de Çin’e götürmek istiyoruz. Malatya’nın kayısısı çok ünlüymüş, onu Çin’e götürmek istiyorum. Kayısıyı arkadaşlarıma yedirdim. Arkadaşlarım burada kayısı için yatırım yapmayı düşünüyorum” diye konuştu. 

Türkiye’nin yabancı yatırımcı için önemli avantajlara sahip olduğunu söyleyen Çinli işadamı Jiang Han, “Türkiye yatırım yapabileceğimiz bir ülkedir. Malatya’daki yatırımın ardından başka yatırımlar da yapabiliriz. Türkiye gelişmesi çok hızlı olan bir ülke. Türkiye’yi çok beğendim. Türkiye’de çok güzel şeyler bekliyorum. Türkiye yabancı yatırımcının haklarını koruyor. Yabancı yatırımcı için çok güzel bir avantaj var” şeklinde konuştu.

Çinli işadamı, “Türkiye’de küçük sistemle maden üretiliyor. Biz, bunu ileri teknikle daha büyütmek istiyoruz. Türkiye’deki madenciliğin gelişmesi için bir katkı sunacağız. Türkiye hükümetine, Arguvan Belediyesi’ne ve halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız