SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çinliler Bunu da Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Çinliler bunu da yaptı. Vatikan'dan ve Pentagon'dan, daha büyük, ejderha biçiminde havaalanı tamam.

2008 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Çin, dünyanınn en özel havaalanını da tamamladı. Yaklaşık 4 yıl önce başlayan havaalanını geliştirme çalışmaları, "ışık hızıyla" sayılacak bir hızla tamamlandı.

Pentagon'dan, Vatikan'dan büyük olan Beijing Uluslararası Havaalanı'nın inşaatı 4 yılda bitti. İngitere'nin meşhur Heathrow Havaalanı'nın 5. Numaralı Terminali'nin 20 yılda tamamlanabildiğini göznünde turtarsak, Çinlilerin havaalanını genişletme çalışmaları gerçekten "ışık hızıyla" bitmiş sayılabilir.

Beijing ya da eski adıyla Pekin Havaalanı'nı "dünyanın en özel havaalanı" yapaş şey ise şekli. Çin'in sembolü olan ejderhayı andıracak biçimde tasarlanmış. Özellikle gece vakti, yukarıdan bakıldığında bunu görmek mümkün.

Beijing Uluslararası Havaalanı 235 futbol sahası büyüklüğünde. İnşaatı için 500 bin tondan fazla beton kullanıldı. Rekorlar kitabına girmesi beklenen havaalnı 29. Olimpiyat Oyunları'nda, dünyanın dört bir yanından gelecek olan sporcuları karşılamaya hazır.

Dünyanın en ünlü mimarlarından Lord Norman Foster'ın tasarladığı bu mega-yapının toplam maliyeti yaklaşık 4 milyar dolar. Maksimum trafiğe uygunluk derecesinde hazırlanan havaalnının, ilk etapta, yılda 43 milyon yolcu ağırlaması bekleniyor.

Çinliler ise, Çin Seddin'den sonra en çok bu havaalanını beğeniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız