SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çinlilerle Kuru Kayısı Satışı İçin Görüşülecek

A- A+ PAYLAŞ

 Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) Başkanı Mehmet Çıkmaz, Çin’in önemli firmalarından birinin kuru kayısı ve Antep Fıstığı başta olmak üzere kuru meyve alımı yapmak için 25 Temmuz 2019 tarihinde Gaziantep’te olacaklarını belirterek, Malatya Ticaret Borsası’nın kuru kayısı ile ilgili tanıtım yapmak üzere Çin’li heyetle ikili görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

25 Temmuz tarihinde Gaziantep’e kuru meyve alımı yapmak için gelecek olan Çin heyetinin ziyaretine ilişkin GAİB Başkanı Çıkmaz,  firmanın, Antep Fıstığı ve kuru kayısının yanı sıra fındık, nohut, kuru üzüm ve kuru incir alımı da yapmak istediğini söyleyerek “İhracat yapabilecek kapasitedeki firmalarımız Çin heyeti ile ikili ticari görüşmeler gerçekleştirecek” dedi.

TB Başkanı Özcan, Çin’li heyetle kuru kayısıyı tanıtacak

Çin’in hali hazırda adı geçen bir çok ürünü Türkiye’den ithal ettiğini hatırlatan Mehmet Çıkmaz, ancak Antep’e gelecek firmanın Çin’de kendi alanında oldukça büyük bir firma olduğunu ve bazı kuru meyvelerin alımını ilk kez yapacağını aktardı. Kuru kayısı için Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan’ın Çin heyeti ile ikili bir ticari görüşme gerçekleştireceğini söyleyen Çıkmaz, “Çin zaten hali hazırda kayısı ithalatı yapan bir ülke. Ama bu firma zannedersem daha henüz kuru kayısı ithalatı yapmıyor. Ama büyük bir firma. Çin’in geçen yılki kuru kayısı ithalatı 3 bin 100 ton civarındaydı. Çin’de artık fakir bir ülke değil. Sağlıklı yaşam adı altında Çin’de önemli adımlar atıyor ve bunun önemli ayağı da kuru meyve tüketimi. Kuru üzüm mesela Çin ürettiği halde kalite bakımından lezzet bakımından Türkiye’den kuru üzüm alımı yapıyor. Çin, kuru meyve alımında dünyanın en büyük ülkelerinden birisi.  Avrupa’nın 3 katı kuru meyve alımı yapıyor. Türkiye, Çin’in bu talebini karşılayabilecek bir ülke” diye konuştu.

Yaklaşık 6 kişilik Çin heyetinin Antep’te kısa süre kalacağını, İstanbul ve İzmir’de de görüşmeler yapacağını kaydeden Çıkmaz, ziyarette yapılacak ikili ticari görüşmelerin başarılı geçeceğine inandığını ifade ederek “Bu ziyarette ön inceleme ve değerlendirme yapacaklar. İkili görüşmeler olacak firmalarla. Bu ikili görüşmelerden çıkacak sonuca göre mutlaka ilerleyen zamanlarda alım yapacakları illere birebir ziyaret değerlendirmeleri de olabilir. Biz burada yapılacak ikili görüşmelerde iyi bir sonuç çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Bölgemiz ve ülkemiz için iyi olacak” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Haci Bilen (4 yıl önce)
    Hele bi tadını tatsınlar. Birkaç yıl sonra piyasada ÇİN MALI sudan ucuz satılan kaysılar görürsek şaşırmayalım.
    0
    0
    Yanıtla