SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cinsel Kimlik Okulla Kesinleşir'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:51
'Cinsel Kimlik Okulla Kesinleşir'
A- A+ PAYLAŞ

Her ebeveynin, çocuğunun cinsellik ve cinsiyetle ilgili sorularıyla karşılaştığı belirtildi.

TED Malatya Koleji'nin velilere yönelik düzenlediği Anne-Baba Okulu seminerleri kapsamında PDR Uzmanı Büşra İşleyen tarafından Çocuk ve Ergenlerde Cinsel Gelişim konulu seminer verildi, çocuk ve ergenlerde cinsel eğitim konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Seminerde, çocukların cinselliğe dair sorularının nasıl yanıtlanacağı, cinselliğe duyduğu merakın ne kadarının hoş görüleceği, sağlıklı bir cinsel gelişim göstermesi için neler yapılması gerektiği gibi konularda bilgi paylaşımı yapıldı.

Cinsel gelişimin doğum öncesinde cinsiyetin belirlenmesi ile başlayıp yaşamın sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunu ifade eden İşleyen, çocuklarda cinsel kimlik kavramının okul yaşamının başlamasıyla kesinleştiğini söyledi.

Cinsiyetin bu dünyaya ait bir kavram olduğunu ve bilişsel açıdan diğer kavramlar gibi öğrenilebileceğini anlatan İşleyen, çocuğun bu süreç boyunca bir dizi hata yapabileceğini, bu hataların anne-babalarda daha fazla endişe uyandırdığını söyledi. Büşra İşleyen çocukların her türlü oyuncak ve oyun türünde kendilerini sınadıklarını belirterek "Bu nedenle çocukları oyuncak seçimi konusunda engellememeliyiz. Ancak, cinsiyetine uygun olmayan oyuncak seçimini de desteklememeli veya cezalandırmamalıyız" dedi.

Çocukların cinselliğe dair sorularının yaş düzeyine göre uygun, açık, sade ve mutlaka yanıtlanması gerektiğinin altını çizen İşleyen, anne-babaların yanıtlayamayacağını düşündüğü sorularda, güvendiği bir yetişkin bulup, çocuklarını ona yönlendirebileceklerini veya kitap gibi basılı materyallerden faydalanabileceğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız