SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çipli Pasaportlarda Son Durum

A- A+ PAYLAŞ

Süresi olan eski pasaportlar 2015'e kadar geçerli olacak.

Türkiye’de çipli e-pasaport dönemi başlayalı altı aydan fazla oldu. Ancak, hala “eski pasaportlar ne olacak?”, “eski pasaportumun süresini ne zamana kadar uzatabilirim?”, “yeni pasaport almazsam, yurtdışına çıkamaz mıyım?” gibi sorular havada uçuşuyor.

Konuyu, en iyi bilen kişiye, Dışişleri Bakanlığı’nın idari işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru’ya sordum.

Aldığım cevap şu,

"E-pasaportların yürürlüğe girmesiyle birlikte eski tip pasaportlarla seyahat imkanı 24 Kasım 2015 tarihinde sona erecekti. Bununla birlikte, eski tip pasaportlardan geçerlilik süresi sona erenler 31 Ocak 2011 tarihine kadar uzatılabilecektir. Diğer bir deyişle, 31 Ocak 2011 tarihinden itibaren pasaportlarının süresi biten vatandaşlarımız pasaportlarını temdit ettiremeyecekler, yeni pasaport almak zorunda olacaklardır. Eski tip pasaportu geçerli olan vatandaşlarımız geçerlilik süresi içinde ve her halükarda 24 Kasım 2015 tarihine kadar bu pasaportlarını kullanabilecektir.”

Yani;

ESKİ PASAPORTLARINDA SÜRE OLANLAR- Eski pasaportlarında süreleri uzun olanlar, bu pasaportları 2015 yılına kadar kullanabilecekler. Yani ellerindeki mevcut pasaportlarda son kullanma süresi 24 Kasım 2015’e kadar olan vatandaşlar, bu pasaportlarla istedikleri gibi seyahat edebilecekler. Yeni, çipli pasaporta geçmelerine gerek yok.

ESKİ PASAPORTUNDAKİ SÜRESİ KISA OLANLAR- ellerindeki mevcut, eski pasaportlarında süreleri sona ermek üzere olanlar ise, yeni çipli pasaport almak durumundalar. Ellerindeki pasaport defterinde hala vize için yer olmasına rağmen, bu eski pasaportların sürelerini uzatamayacaklar. 31 Ocak 2011’den itibaren süresi biten tüm pasaportların yerine, yeni çipli pasaport verilecek

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız