SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çırmıhtı Yolunda Üst Yapı Çalışması

0
Güncellendi - 2016-03-29 16:31:39
Çırmıhtı Yolunda Üst Yapı Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Tecde – Çırmıhtı yolunda değişim dönüşüm ve yenileme çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı.

Proje çalışmalarına 2015 yılının sonbahar aylarında başlanılan Tecde - Çırmıhtı yolunun ilk olarak kot seviyesini düşüren Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında altyapı çalışmalarını tamamlamıştı.

Yeşilyurt sınırları içerisinde bulunan ve ulaşım noktasında Malatya’nın önemli akslarından biri olan yolun Fahri Kayahan Bulvarı girişinden itibaren başlayan çalışmalar, Çırmıhtı kanal yoluna kadar devam ediyor.

Yolda 2 metre genişliğinde yürüyüş yolları, 2.5 metre genişliğinde bisiklet yolları, 5 metre genişliğinde yeşil alanlar ve cep otoparklar yapılıyor. Yüzlerce ağacın dikileceği yola, 200’ün üzerinde aydınlatma direği monte edilecek. 8 bin metrekare bordür taşının kullanılacağı yol güzergahında 30 bin metrekare kaplama malzemesi kullanılacak.

Yeşilyurt bölgesinde; Fahri Kayahan Bulvarı başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta düzenleme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda bölgede yeni yol açma çalışmaları da yapıyor.

Tecde bölgesinde devam eden çalışmaları değerlendiren mahalle sakinleri Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Malatya’nın en önemli yollarından biri olan Tecde – Çırmıhtı yolunu standartlara uygun bir hale getirerek, bölgenin önemli bir sorununu çözdüğünü söylediler.

Tecde, Fahri Kayahan, Karakavak ve Bostanbaşı’nın hızlı bir şekilde değiştiğini ifade eden vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi planladığı yol çalışmalarıyla ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçti. Fiziki yapılaşmanın getirdiği yoğunluk bu bölgelerde yapılan çalışmalarla hissedilmeyecek. Değişim – dönüşüm çalışmalarıyla da bölgemiz cazibe merkezi haline geliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Bülten- malatyahaber.com

a3

a1

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • ali (8 yıl önce)
    iki gün sonra sökmezlerse iyi olacak..bir de Malatyanın hiç bir yerinde yol çizgisi yok araçlar karambole gidiyor yol çizgileri eskimiş silikleşmiş bunlar düzeltilmeli..kaldırım yaya çizgileri tekrar ele alınmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat akkaya (8 yıl önce)
    Evet 4 yildirli bu yolu bitiremediler. Ellerine yuzlerine bulastirdilar. Attiklari asfaly coktu. Yazik gunah. Bostanbasi yolu rezil halde. Arabam mahvoldu. Tozdan dolayi komsumun astımı iyice ilerledi. Buradan yesilyurt bld ni kınıyorum. Vizyon denen birsey yok. Ancak cay bahcesi reklami ve çöp kutularinin reklamini yaparlar. Yazik malatya ya cok yazik. Cok sukur oy vermemisim. Ama az daha verecektim. Simdi bu rezillikleri gorunce iyi ki oy vermemisim diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (8 yıl önce)
    Çift şeritli yolumuzu isteriz.nerede görülmüş yol daraltıldığı allah aşkına.tecde mezarlık önü de ayrı bi rezillik.bu proje muz cumhuriyeti mühendislerincemi yapıldı.vatandaşın vergisini heba etmeyin.istedik oldu demeyin halkın tepkilerine kulak verin
    0
    0
    Yanıtla
  • bunyamin (8 yıl önce)
    Şu bir gerçekk ki Malatyalılar yol görmemiş yıllardır belediyeler sayesinde.işte biraz YOL DARALTMA çalışmaları sayesinde biraz düz yol görünce de şöförlerimiz vızz moduna geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (8 yıl önce)
    çilesiz ve tecdeye ne zaman başlayacak belediye. hız yapan arabalardan ve tozdan usandık. ara yollar yapıldı ana yollar neden başlanmadı. biri bunu anlatsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Acil Hizmetkar Aranıyor (8 yıl önce)
    Sabah fena bir kaza olmuştu bunun vebalini yöneticiler nasıl ödeyecek. Ölüm yolu mübarek ne bir çizgi ne bir ışık plastik kavşaklar hızlı giden kadar çok yavaş giden trafiği tehlikeye atan bir sürü bayan şoför var. Solu kapatıp trafiğin altını üstüne getiriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kurallara göre o yolun hız limiti 50 dir. 50 km/h la olan kazalar da hasar oranı çok düşüktür. millet alıyo eline kuş gurubu arabaları sonra ne verdiyse yapıştır 100 150 kaza oluncada dövlet bize bahmiyy. yemezler önce kurallara uymayan sürücülere söyleyecen yöneticilerin bu konularda veballik bir şeyi yok. boyacı küpü değil bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • bunyamin (8 yıl önce)timur isimli kullanıcı yorumuna
    yol yapmayalım keçi yolu yeter. kimse hız yapmaz ..sanki ankara - İstanbul-kayseri vs.sürücü değiller oradakiler.ille de set mi çekeceksin insanları aptal yerine koymasınlar.eğitim versinler
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (8 yıl önce)timur isimli kullanıcı yorumuna
    Mesele hız değil vatandaş böyle yol yapılmaz.yılan gibi daracık.bu memleket bizlerin trilyonlar gidiyo.sence yeşilyurt malatya yolu nizamlı yapılıyormu?
    0
    0
    Yanıtla
  • bunyamin (8 yıl önce)
    250 mlik yol yıllardır devam ediyor.hergün yeni kazı çalışmaları,gece ışık yok,tek icraat 20 m de gerekli gereksiz atlama parkuru hız kesiciler.
    0
    0
    Yanıtla
  • b (8 yıl önce)
    battalgazi yoluna bi zahmet baksınlar.arabalar takur takur taş yolda sanki gidiyor.en ufak yağmurda derenin içinde sanki araba sürülüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bircan (8 yıl önce)
    Gidiş geliş bölünmüş yolumuzu geri verin. Sollayan arabaları sollayan, çift sıra park yapan trafik sapıkları birini öldürecek bir gün! Demedi demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurtbey (8 yıl önce)
    ara sıra radar koymakla olmuyor aylardır süren çalışma malesef kaplumbağa hızında belediyemiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz malatya (8 yıl önce)
    Aylardır o yolda ışık yok,vatandaşa araba çarptı vefat etti oyuzden ama yine yapılmadı !!
    0
    0
    Yanıtla