SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çırmıhtı'da Başpehlivan Hopur

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:48:27
Çırmıhtı'da Başpehlivan Hopur
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 20. Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan Halil Hopur oldu. 

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Yeşilyurt 20 Karakucak Güreşleri, Çırmıhtı'taki (eski Yeşilyurt ilçe merkezi) güreş sahasında yapıldı. Yeşilyurt Karakucak Güreşleri'nde başpehlivanlık finalinde Kahramanmaraş'tan Halil Hopur, memleketlisi Halil İbrahim Erdine'yi yenerek, başpehlivan oldu. Başpehlivanlık güreşi sonrası sporculara madalya ve ödüllerini Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt 20. Karakucak Güreşleri'nin Güreş Ağası Enver Nalbant verdi.

Yeşilyurt 20. Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan olan Halil Hopur, "Birinci olmak insana her zaman gurur veriyor. Tabii ki böyle güreş sever seyircilerin önünde şampiyon olmak çok daha büyük bir onur" dedi.

Hopur, Anadolu'nun güreşin beşiği olduğunu ifade ederek, "Karakucak güreşlerinin başında gelen illerden birisi de Malatya. Güreş sporuna sahip çıkıyorlar. Ata sporumuza sahip çıkan bütün şehirlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Yeşilyurt Karakucak Güreşleri'nin yoğun bir ilgi altında gerçekleştirildiğini kaydederek, "Seçimden önce hemşerilerimize Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor şenlikleri ile Karakucak Güreşlerini yapacağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü gerçekleştirdik. Sözümüzü gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyiz. Bundan sonra festivalimiz daha da güçlenerek, devam edecek. Yeşilyurtluların bu sevinci ve ilgisi bizi daha çok çalışmaya itecektir. Bundan sonra da devamı gelecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız