SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Civcivleri Çöplüğe Döktüler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, bir firmanın civcivleri canlı canlı şehir çöplüğüne terkettiklerine tanık olduklarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bildirerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını istedi.

Dernek başkanı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine gönderdiği, çöplükte saptadıkları fotoğrafları da ekledikleri dilekçede özetle şunları söyledi:

"Malatya Belediyesi  şehir çöplüğü alanına binlerce civciv kuluçka maliyeti yaratmasınlar diye canlı canlı ölüme terkedilmiştir . 

Çöp alanın da hayatını idame ettirmeye çalışan köpeklere suluklar ve gölgelikler yapılması için yer tespiti yaparken, ekte yer alan vahşeti Malatya Doğayı Ve Hayvanları Koruma Derneği olarak bizzat yaşadık. Olayın takipcisi olup bu insanlık dışı yapılan bertarafı kimler'in yaptığını takip ettik ve bulduk . 

30.04.2013 tarihinde (bir firmaya ait) iki araç ard ardına boşaltım yaptığı tespit edildi ve bizzat görüldü . 

Sadece iki gün daha kuluçka makinelerini çalıştırmak yerine binlerce civcivi çöp alanına , köpeklerin önüne yem olarak atmak insanlık dışı bir eylemdir. Yüzlerce civciv komyonlar boşaltırlıken yumurtalarından gününden önce çıkıp , ölen ve alan içerisinde ki feryat sesleri halen kulağımızdadır! 

Kümes hayvanları'nın üretim çiftlikleri ,  fabrikaları içerisinde  sorumlu kurum Tarım Bakanlığı olup , fabriklar ve çiftliklerin dışarısında ki ölümlerinden Orman Su İşleri Bakanlığı bakmaktadır .

Zaten onlarca hormonla meydana gelen, daracık alanlarda yetiştirilen  ve 21 gün sonunda kesilmek zorunda kalan bu hayvanları bir de böylesine bir vahşete kurban etmemiz herşey'den önce İNSANLIĞIMIZIN AYIBIDIR!

Bu insanlık dışı bertarafı gerçekleştiren firma ve yetkilileri hakkında soruşturma açılmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasının ,hangi kişilerin cezalandırıldığının 4982 ve 3071 sayılı kanun gereğince tarafımıza bildirilmesini rica ediyoruz ." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız