SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cizre'de 2 Asker Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:50
Cizre'de 2 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir otomobil tamircisine gelen askerlere, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 2 asker şehit düştü, 1’i ağır olmak üzere 2 asker yaralandı. Teröristler, saldırının ardından askerlerin araçlarını ateşe verirken ilçede şiddetli çatışmalar başladı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan İpekyolu Cami bitişiğindeki bir otomobil tamircisinde meydana geldi. Akşam saatlerinde araç lastiklerini değişimi için buraya gelen astsubaylar Arif Bayraktutar ve Mehmet Burak Demirci ile uzman çavuşlar Halil Karakuş ve Mehmet Yurdakul’a, Cudi Mahallesi'nden gelen yüzleri maskeli teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 4 asker de yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Cizre İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Halil Karakuş ile Mehmet Burak Demirci burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerlerden birinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan, teröristler saldırının ardından tamirci dükkanına gelerek, askerlerin araçlarını da ateşe verdi. Geniş kapsamlı operasyonun başladığı ilçede şiddetli çatışmalar yaşanırken, esnaf kepenk kapattı.

DEMİRCİ DÜZİÇİ'Lİ..

Şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci’nin Osmaniye Düziçi ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir otomobil tamircisine gelen askeri personele teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda 2 asker şehit düşmüş 1'i ağır olmak üzere, 2 asker ise yaralanmıştı. Şehit düşen astsubaylardan Mehmet Burak Demirci’nin Düziçi ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehit Astsubay Mehmet Burak Demirci’nin henüz yeni evlendiği ve eşinin de yine Cizre ilçesinde polis memuru olduğu öğrenildi.

GAZİANTEP

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Halis Karakuşoğlu'nun Gaziantep’teki ağabeyinin evine acı haber ulaştı.

Yaklaşık 18 yıllık asker ve son 2 yıldır Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan Uzman Çavuş Halis Karakuşoğlu, teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 2 silah arkadaşı ile birlikte şehit olmuştu. Olayın ardından şehidin Gaziantep’in Nizip ilçesi Mimar Sinan mahallesindeki ağabeyi Mustafa Karakuşoğlu’na acı haberi Nizip İlçe Jandarma Konutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman verdi. 15 yıllık evli olan ve 2 çocuğu bulunan Şehit Karakuşoğlu’nun, babasının 3 yıl önce, annesinin ise yaklaşık 10 yıl önce rahatsızlık sonucu vefat ettiği öğrenildi. 4’ü kız 6 kardeşi bulunan şehidin, anne ve babası olmaması nedeniyle haberin büyük ağabeyi Mustafa Karakuşoğlu’na verildiği kaydedildi. Ayrıca şehidin eşi Fatma ile 11 yaşındaki oğlu Yusuf emin ve 13 yaşındaki oğlu Ahmet Emin ile birlikte Şırnak’ta yaşadığı belirtildi.

Şehidin yarın öğle namazının ardından düzenlenecek törenle Nizip Şehtliği’ne defnedileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız