SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cizre'de 3 Asker Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-29 19:55:58
Cizre'de 3 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda seyir halindeki zırhlı aracın geçişinde meydana gelen patlamada 3 uzman çavuş şehit oldu, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün sürdürülen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren öldürülen terörist sayısının 148'e ulaştığı belirtildi.

Devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi. Patlama sırasında 1 polis ve 1 uzman çavuşun yaralandığı öğrenildi.

İlçede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

YÜRÜYÜŞTE OLAY..

Bu arada Şırnak’ta, HDP ve DBP'nin öncülüğünde Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşü sırasında olay çıktı.

Aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve 500 kişilik bir grup HDP ve DBP il binası önünde toplandı. Parti binası önünde toplanan kalabalık bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Kalabalık grup 200 metre yürüdükten sonra polis yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yürüyüşteki vatandaşlar müdahaleden sonra Ömer Kabak Meydanı’na doğru kaçarak mahalle aralarına girdi. HDP’li milletvekiller ise yakınlarda bulunan bir binaya sığındı. Mahalle aralarına kaçan grup sloganlar atınca polis mahalle aralarına da gaz atmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren olaylar daha sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız